Madenci babasının ismini aldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden madencilerden Kadir Ötgüç'ün eşi, 5 günlük bebeğiyle kocasının mezarını ziyaret etti.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 12:34
Abone Ol google-news

Karadon'da, 17 Mayıstaki patlamadan 17 gün sonra Çaycuma Devlet Hastanesinde erkek çocuğu dünyaya getiren 22 yaşındaki Fatma Ötgüç, eşinin sağlığında ''Kerem'' adını koymak istediği oğluna kocasının ismini verdi.

Ötgüç, 3 yaşındaki oğlu Kerim, 5 günlük bebeği ve kayın validesi ile cenazesi DNA testiyle belirlenerek defnedilen eşinin mezarını ziyaretinde üzüntülü anlar yaşadı.
Bebeğine kazadan önce eşinin adını vermek istediğini, ancak kocasının kabul etmediğini belirten Ötgüç, şöyle dedi:

''Eşim bebeğin adını diğer çocuğumuzla uyumlu olsun diye Kerem koymak istiyordu. Ben ise sanki Kadir'in hayatını kaybedeceği içime doğmuş gibi onun adını vermek istedim. Oğlum, eşime çok benziyor ama o göremedi. Yavrularımız yetim kaldı. Hastanede doğumumun ardından diğer kadınların eşlerini yanlarında görünce üzüntüm daha da arttı. Kendimi çok yalnız hissettim.''

Ötgüç'ün annesi 69 yaşındaki Behice Ötgüç de eşinin de TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağından emekli maden işçisi olduğunu, oğlunun 850 liraya taşeron firmada çalışırken hayatını kaybettiğini söyledi.

4 aydır oğlunun maaşını alamadıklarını savunan anne Ötgüç, üzüntülerinin çok büyük olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler