Almanya'da kurtarma yasası

Alman hükümeti, küresel mali krizden etkilenen Alman bankalarını desteklemek amacıyla hazırlanan bir yardım paketiyle ilgili olarak acilen bir yasa çıkartmayı planlıyor. Alman hükümetinin, çeşitli garantilerin yanı sıra bankalara öz sermaye yardımı yapmayı ve bunun karşılığında kredi kuruluşlarından hisse almayı düşündüğü bildirildi. Yardımın 50 ila 100 milyar Avro arasında olacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 12:44
Abone Ol google-news

Alman hükümetinin, küresel mali krizden etkilenen Alman bankalarını desteklemek amacıyla yardım paketi hazırladığı bildirildi. Alman ''Der Spiegel'' dergisi, finans yardımının hızlı bir şekilde yürürlüğe girebilmesi için 1 hafta içinde yeni yasanın Federal Meclis (Bundestag), Federal Eyalet Temsilciler Meclisi (Bundesrat) ve Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından kabul edilmesinin planlandığını yazdı.

Alman hükümetinin, çeşitli garantilerin yanı sıra bankalara öz sermaye yardımı da yapmayı ve bunun karşılığında kredi kuruluşlarından hisse almayı düşündüğü, uzmanların bu yardımın 50 ila 100 milyar Avro arasında olacağını tahmin ettikleri kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise bu dergiye yaptığı açıklamada, küresel mali krizin çözümü için yeni uluslararası mekanizmaların oluşturulmasını önerdi.
Global mali ilişkilerin yeniden düzenlenmesi amacıyla G-8 grubunun daha geliştirilmiş bir hale getirilmesini öneren Steinmeier, sanayileşmiş 7 ülkeyle Rusya'nın yanı sıra bu yeni oluşturulacak gruba Brezilya, Çin, Hindistan ve bazı Arap ülkelerinin de dahil edilebileceğini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu (IWF) bünyesinde de tümüyle yeni ve global bir denetleme kurulu oluşturulması tavsiyesinde de bulunan Steinmeier, bu konuda IWF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'la da konuştuğunu kaydetti.

Dergi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Alman halkının yüzde 53'ü, hükümet tarafından global mali kriz konusunda yapılan açıklamalardan dolayı tedirgin. Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapılan açıklamaların halkın sadece yüzde 28'ini rahatlatmaya yeterli olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler