2012'de devlet başkanlığına aday olmayı düşünüyor

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 2012 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olmayı düşündüğünü, ancak bu konuda nihai kararını henüz vermediğini söyledi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 16:42
Abone Ol google-news

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, bugün Fransız basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Doğal olarak bu konuda (adaylık) Devlet Başkanı Medvedev ile birlikte düşünüyoruz, ancak bu sorunun bizi meşgul etmesini engellemek için bu konuda fazla yaygara çıkartılmaması kararı aldık. 2012'de ne yapacağımız konusu çalışmalarımızın sonuçlarına bağlı olacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı görevini 2000-2008 yılları arasında yürüten Putin, 2012 yılında devlet başkanlığına aday olması halinde 2024 yılına kadar iktidarda kalma şansını elde edecek. Medvedev'in devlet başkanlığına seçilmesinin ardından yapılan yasa değişikliğiyle devlet başkanlarının daha önce 4 yıl olan görev süresi 6 yıla çıkarılmıştı. Yasaya göre, aynı kişi aralıksız 2 dönem devlet başkanlığı görevini sürdürebiliyor.

İran konusu

Putin, Fransız gazetecilerin sorusu üzerine İran yönetiminin Moskova'nın uranyum zenginleştirilmesinin Rusya'da yapılması önerisini reddetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "Bundan üzüntü duyduk ve kabul etmeleri halinde bunun kötü olmayacağını düşünüyoruz" dedi. İran'ın Rusya'yı BM Güvenlik Konseyi'nde yaptırımları desteklediği için sert şekilde eleştirmesine şaşırmadığını söyleyen Putin, "İran yönetimi konumunu koruyor. Ben bunda alışılmadık bir şey görmüyorum. Bunun uygun bir tepki olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Soçi kentinde 2014 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları'na da değinen Putin, burada güvenliği sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, "Soçi ve Olimpiyat oyunlarının yapılacağı bölgede herhangi bir sorun ortaya çıkmaması için azami önlem alacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler