'Gazze'nin çocukları için adalet istiyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kabil'in, Darfur'un, Bağdat'ın çocukları için nasıl adalet istediysek, bugün de aynı şekilde, hiçbir art niyet taşımadan, hiçbir ayrım yapmadan, Ramallah'ın, Kudüs'ün, Gazze'nin çocukları için adalet istiyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 20:52
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türkçe Olimpiyatlarının, Bakırköy Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin Haiti ve Şili'de meydana gelen depremlerde mağdur olan insanların acısını ve hüznünü kalplerinde hissettiğini söyledi. Endonezya'daki, Açe'deki, İran'daki depremlerde hayatını kaybedenler için Türk halkının gözyaşı döktüğünü, Pakistan'da deprem olunca topyekun seferber olduğunu belirten Erdoğan, çocukların dahi kollarındaki bileziği çıkarıp Pakistan'a gönderdiğini kaydetti.

Erdoğan, ''Kabil'in, Darfur'un, Bağdat'ın çocukları için nasıl adalet istediysek, bugün de aynı şekilde, hiçbir art niyet taşımadan, hiçbir ayrım yapmadan, Ramallah'ın, Kudüs'ün, Gazze'nin çocukları için adalet istiyoruz'' dedi.


'Hiç kimse çocukların katledilmesini mazur gösteremez'

Başbakan Erdoğan, yeryüzünde hiç kimsenin, çocukların katledilmesini mazur gösteremeyeceğini, bir çocuğun dahi ölümünün tüm insanlığın ölümü, vicdanların, masumiyetin ölümü olduğunu belirterek, ''Açık söylüyorum, masum bebeklerin, masum çocukların, masum sivillerin katledilmesine göz yumanlar, görmezden gelenler, gizli ya da açık şekilde saldırılara destek verenler, en az katiller kadar sorumludur, en az saldırganlar kadar suçludur'' diye konuştu. Dünya üzerindeki her bir çocuğun, doya doya yaşamayı, doya doya oynamayı fazlasıyla hak ettiğini, çocukların cıvıl cıvıl oyun parklarını doldurmasını istediklerini dile getiren Erdoğan, tüm çocukların, gençlerin güle oynaya okullarına gitmesini, en güzel, en kaliteli eğitimi almasını, dünyanın neresinde olursa olsun insanların geleceğe umutla bakmasını istediklerini kaydetti. Erdoğan,''İşte bugün burada gördüğümüz bu muhteşem tablo, bu anlayışın anlamlı bir tezahürüdür. En büyük hizmet, insana yapılandır, eğitime yapılandır, dostluğa ve kardeşliğe yapılandır'' şeklinde konuştu.
 

'Türkçe, sevginin, kardeşliğin, muhabbetin dilidir'

Salondaki gençlere ve çocuklara da seslenen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bütün diller gibi Türkçe de sevginin dilidir, kardeşliğin, muhabbetin dilidir. Sizler, Türkçeyi öğrenerek, Türkçe şiirler okuyarak, Türkçe şarkılar, türküler söyleyerek, aramızda zaten var olan gönül köprülerini daha da güçlendirdiniz. Ülkelerinize, şehirlerinize, evlerinize döndüğünüzde, ulaşabildiğiniz herkese, Türkiye'nin barış mesajlarını, Türk halkının selam ve muhabbetlerini iletin. Bugünün dünyasında artık uzak diye bir kavram yok. Bizim ülkelerimiz artık birbirine uzak değil. Hele bugün burada kurduğumuz gönül bağları, bizi birbirimize daha da yakınlaştırıyor ve yakınlaştırmaya devam edecek. Geleceği sizler şekillendireceksiniz sevgili çocuklar. Aydınlık bir geleceği yarın sizler inşa edeceksiniz. Birbirinize karşı sevgi, birbirinize karşı saygı her zaman rehberiniz olsun. Dayanışmayı yüceltin, paylaşmayı yüceltin, adaleti, hakkı ve hukuku her şeyin üzerinde tutun. Bugün burada tesis ettiğiniz dostlukları mutlaka ve mutlaka yaşatın. Burada, Asya, Avrupa ve Afrika'nın buluşma noktasında, Batı'nın en Doğu'sunda, Doğu'nun en Batı'sında, kardeş bir ülke, kardeşiniz olan bir millet olduğunu hiçbir zaman hatırınızdan çıkarmayın. Türkçe'nin evrenselliğini yaşattığınız için, Türkçe'nin güzelliğini bizlerle paylaştığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğretmenleriniz başta olmak üzere emeği olan herkesi tebrik ediyorum.''



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler