Eşikte Tiyatro Festivali için İstanbul'da

Sedef Ecer'in Fransızca olarak yazıp yönettiği Eşikte (Sur le seuil) adlı oyun, Fransa'da sergilendikten sonra, 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Fransız Kültür Merkezi'nde dün ve bugün iki kez sahnelendi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 20:59
Abone Ol google-news

2008 yılında Fransa Ulusal Tiyatro Merkezi'nin teşvik ödülüyle Akdeniz Yazarlar Buluşması birincilik ödülünü kazanan eser, birbiriyle görünürde ilişkisi olmayan 25 karakterin, sınırlarda, geçiş noktalarında, kapı aralığında, kısacası hayatın eşiklerinde sıkışıp kaldıkları anları, mizahi ve şiirsel bir dille anlatıyor. Fransız Kültür Merkezi’ndeki bu sahneleme Fransa’dakinden, sahne koşullarının yetersizliği nedeniyle, oldukça farklıydı.

Salonun küçüklüğü nedeniyle de birçok seyirci oyunu izleyemedi. Fransa’da oyunculuk öne çıkarıyordu. Sahneyi zenginleştiren iyi bir ışık düzeni vardı. Burada ise, mizansenli tam bir okuma tiyatrosu karşımızdaydı, oyunculuk oldukça geri plandaydı. Kötü bir ışık altında metin öne çıkmıştı. Üst yazıyla verilen Sedef Ecer, İzzeddin Çalışlar çevirisinin yardımıyla hem Fransız hem de Türk seyirciler 'Eşikte' durumları rahatça ve keyifle izlediler.

İstanbul’daki 80 dakikalık rejide; Türkiye'den Serra Yılmaz, Tilbe Saran, Sema Mağara, Fransa'dan Ariane Brousse, Frédérique Mathieu, Clémence Barbier, Livia Arditi rol aldılar.
Eşikte, yurtdışında, farklı topluluklar tarafından ve Madeleine Marion, Véronique Nordey, Natalie Royer gibi önemli Fransız aktrisler tarafından da okuma tiyatrosu olarak sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler