ABD'den İsrail'e destek

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn, Senato'ya, geçen hafta Gazze açıklarındaki uluslararası sularda yardım gemisi filosuna düzenlenen saldırıyla ilgili İsrail'e destek veren bir tasarı sundu.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 05:59
Abone Ol google-news

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Her ülkenin kendisini savunma hakkı vardır ve İsrail de onlardan farklı değil. Gemi filosu, insani yardım çabası kılıfı altında, İsrail ile şiddetli bir çatışmayı kışkırtmak için girişilen utanç verici ve kasıtlı bir girişimdi. Bu tür davranışlar kınanmalı ve umuyorum ki çalışma arkadaşlarım, dünyaya ABD'nin İsrail'in yanında olduğunun hatırlatılmasına katkı sağlayacak bu önemli tasarıya destek verecekler" ifadelerini kullandı.

Bağlayıcılığı bulunmayan tasarıda, "İsrail'in, vatandaşlarının güvenliğine yönelik herhangi bir tehdite karşı kendisini savunmada inkar edilemez ve doğal bir hakka sahip olduğu" belirtiliyor.

"ABD'nin, ortak güvenlik hedefleri konusunda İsrail'in yanında olduğuna" vurgu yapılan tasarıda, "Mavi Marmara gemisindeki aşırılık yanlılarının şiddet eylemleri ve provokasyonunun kınandığı" ifadesi kullanılıyor.

Tasarıda ayrıca, olayın uluslararası soruşturmadan geçirilmesini isteyen BM'nin tutumu eleştiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler