ODTÜ mezunları üniversitelerden kopmuyor

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin, dernek sayesinde ODTÜ mezunlarının üniversitelerinden kopmadan çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 06:57
Abone Ol google-news

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ODTÜ Mezunları Derneğindeki yönetim sürecinde insan haklarına saygılı, eşitlikçi, demokratik sosyal hukuk devleti kurallarına sadık, ötekileyici ve ayırımcı söylemlere karşı tavrını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, derneğin artık sadece bir binadan ibaret olmadığını, yapılan panel, söyleşi, sinema gösterimi gibi sosyal etkinliklerle toplumla dernek arasında büyük ve güçlü bir köprü oluşturulduğunu belirtti. ODTÜ Mezunları Derneği'nde hesap vermeye yönelik şeffaf bir yönetim anlayışı olduğunu, demokratik bir felsefenin benimsendiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
"Derneğimiz, her mezununun, mezun olduğu bölüm ve Üniversite ile arasında olması beklenen dayanışmayı güçlendirmiş, karşılıklı olarak birbirlerine fayda sağlama sürecinde birleştirici görev yapmıştır. Bugün gelinen noktada; ekip ruhu ve çalışma gruplarının özverisi ile yapılan sosyal projeler ve toplumsal sorunlarda ortaya koyulan ODTÜ'lü olma tavrı gerek üyelerden, gerekse de toplumun çeşitli kesimlerinden son derece olumlu tepkiler almaktadır."

ODTÜ Mezunları Derneği'nin, sivil toplum örgütleri ile bağlarını güçlendirdiğini anlatan Şahin, ODTÜ ile geliştirdikleri ilişkiler sayesinde Dernek-Üniversite sinerjisi yaratıldığını, mezunların üniversitelerinden kopmadan çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon