'Gürsel Tekin'in tekrar istifa etmesi gerekecek'

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime kadar örgüt sorunlarını askıya alarak seçime odaklanacak. CHP Genel Başkanı'nın, önündeki en önemli örgüt sorunu ise; Gürsel Tekin'in durumu.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 06:28
Abone Ol google-news

CHP lider koltuğa oturur oturmaz yurt gezilerine çıkan Kılıçdaroğlu, Ankara'da mümkün olduğu kadar az kalacak. İl il gezecek olan Kılıçdaroğlu, seçime odaklanacak ve örgüt sorunlarını öteleyecek. Tüm Türkiye'yi karış karış dolaşmayı planlayan CHP Genel Başkanı, teknolojinin bütün olanaklarını kullanacak.

Kılıçdaroğlu, referandumun olması ihtimaline göre yurt gezilerine erken başladı. İl ziyaretlerine çıkan CHP Genel Başkanı, milletvekili seçimine kadar tüm Türkiye'yi dolaşmayı planlıyor. CHP, olası bir erken seçime göre de hazırlıklarını yapıyor.

Açıklamalar yapan MYK üyesi de, "Örgüt sorunlarını askıya alıp, seçime odaklanacağız. Oyunu kuralına göre oynayacağız" dedi.

Gürsel Tekin düğümü

CHP Genel Başkanı'nın, önündeki en önemli örgüt sorunu ise Gürsel Tekin'in durumu oluşturuyor. Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin'in tekrar İstanbul İl Başkanlığına dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Gürsel Tekin, PM'ye girmesinin ardından İstanbul İl başkanlığı görevinden ayrılmıştı. Ancak MYK'ya girememesi nedeniyle tekrar İl başkanlığına dönüp dönmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Tekin, İl başkanlığına dönmek için yeşil ışık yakarken, parti yönetimi krizi askıya alarak dondurmayı tercih etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay da, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra hafta başında yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkan'ın yazısı ile örgütlerin tüzük uyarınca il başkanı seçme hususu bir süre için askıya alınmıştır" demişti.

İl yönetimi Tekin'den yana

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla 27 Mayıs'ta örgüte gönderilen, "Seçim yapılmasın" genelgesinin kaldırılmasıyla birlikte İl başkanı krizi de çözülecek. 20 kişilik İl yönetimi kendi içinden veya dışından birini başkan olarak seçecek. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; ilçe başkanlarının aksine İl yönetimi Gürsel Tekin'den yana. Bu nedenle Gürsel Tekin'in tekrar seçileceği ifade ediliyor.

Bazı CHP'liler ise, "Gürsel Tekin milletvekili adayı olacak. O yüzden tekrar istifa etmesi gerekecek. O nedenle tekrar İl başkanlığına dönmeyebilir" değerlendirmesini yaptı.
 

Sav faktörü

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Sekreteri Önder Sav, kurultayda isminin en çok çizilenler arasında olmasından dolayı Tekin'e karşı mesafeli duruyor. Tekin'e yönelik eleştirileri de değerlendiren Sav'ın, "Herkes haddini bilecek" mesajı vermek istediği iddia edilerek, bir süre daha askıya alma durumunun süreceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler