Krizin ilk olarak etkileyeceği sektörler

ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran tüm dünyayı etkisi altına alan krizin Türkiye'de ilk olarak inşaat ve otomotiv sektörlerini sonra ise tekstil sektörünü olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 13:36
Abone Ol google-news

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, global ekonomik krizin Türkiye'de öncelikle inşaat ve otomotiv sektörlerini etkileyeceğini ileri sürdü.

ASİAD Gebze Şubesinin yeni yönetimiyle tanışma toplantısına katılan Başaran, dünyayı olumsuz etkileyen ve uzun süre etkisini sürdüreceği düşünülen global krizden Türkiye'nin de olumsuz etkileneceğini belirterek, krizin adının konulması gerektiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'krizden etkilenmeyiz' açıklamalarını, piyasanın moralini bozmamak için söylediği düşüncesinde olduğunu dile getiren Başaran, aksi halde kimsenin bu krizi görmezden gelmek gibi bir lüksü olamayacağını kaydetti.
Başaran, şöyle konuştu:
''Bu krizden öncelikli olarak inşaat ve otomotiv ardından da tekstil sektörü etkilenecektir. Türkiye'deki finansal yapı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun bankaları sıkı denetlemesi ülkemiz için bir şans. İyi ki önceden Türkiye'deki bazı bankalara el konulmuş aksi halde tüm ülke bu krizde batardı. Türkiye'nin bir başka şansı da yabancı sermayenin ekonomimize akışı. Bunları daha fazla çekecek imkanlar bulunmalı. Çünkü yabancı sermaye daha sağlıklı ve itibarlı bir ekonomik yapıyı sağlar.''

İş dünyasına da tavsiyelerde bulunan Başaran, krizin etkilerinin önümüzdeki beş yıl süreceği ön görüsünde olduklarını, bu süreçte dolar borcu ve dolarla iş yapılmamasının önemli olduğunu ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler