Haşimi'den Hisarcıklıoğlu'na teklif

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin teklifi üzerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda Irak'a destek ve yardımcı olacak.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 07:45
Abone Ol google-news

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu ile Haşimi, Türkiye-Irak ticari ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Irak'ın Türkiye için önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu'nun görüşmede, Türkiye'nin sunduğu imkanlar ve TOBB'un İsrail-Filistin ve Türkiye arasında yürütülen Ankara Forumu ile Pakistan-Afganistan ve Türkiye arasındaki İstanbul Forumu, gümrük kapıları modernizasyonu gibi uluslararası projeleri hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ayrıca, Irak'a mal taşıyan Türk kamyonlarının sorunlarının çözülmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi'den destek istediği de bildirildi. Haşimi'ye, Türkiye'nin OSB kurulması ve işletilmesi konusundaki deneyimi hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu'nun, Irak'ta Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda TOBB'un destek ve yardımcı olabileceğini ifade ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi de, Irak'ta yeni bir Organize Sanayi Bölgesi'ne ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu konuda işbirliğine açık olduklarını söyledi. Özellikle Kerkük'te nitelikli sanayi bölgesi kurulması konusunda TOBB'un desteğini isteyen Haşimi'nin, görüşmede, yeni bir kanunla Irak'ta yatırım ortamının iyileştirildiğini, yatırımcıların işgücü getirebildiğini, sermaye ve karı da geri götürebildiklerini, dünyanın her yerinden yatırımcıların Irak'a geldiğini anlattığı öğrenildi. Haşimi, Türk işadamlarından, Irak ile daha fazla ticaret ve yatırım yapmalarını istediklerini ifade ederek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu bir heyetle birlikte iş imkanlarını değerlendirmek üzere Irak'a davet etti.

Görüşmede, Türk Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy ve TOBB heyeti de hazır bulundu.
Bu arada, Suriye Dışışleri Bakanı Walid Muallim ve Suriye Maliye Bakanı Mohammad Al Hussein ile de ayrı ayrı görüşen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Suriye ile ortak sınır kapısı kurulması konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler