'Kasırga'da 6 kişi serbest

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen ''Kasırga'' operasyonu kapsamında gözaltında bulunan 55 kişiden, 6'sı daha serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 07:42
Abone Ol google-news

Emniyet Müdürlüğü'nde üç gündür gözaltında bulunan iki belediye başkanının da aralarında bulunduğu, 27'si kamu görevlisi toplam 49 zanlı ise sorgularının tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

A.Y'nin sahibi olduğu Antalya merkezli temizlik şirketinin girdiği bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonuyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7 Haziran'da başlatılan operasyonun polisteki gözaltı, soruşturma ve ifade aşaması tamamlandı.

Gözaltında bulunan 55 zanlı arasında yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin eski temizlik işleri müdürü ile Antalya'daki bir yerel gazetenin yöneticisi ve köşe yazarı M.T'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nü bağlı üç şube müdürlüğünde üç gündür gözaltında tutulan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de yer aldığı 7 belediyenin üst düzey bürokratları ile yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 27'si kamu görevlisi, toplam 49 zanlı da Antalya Adliyesine sevk edildi.

''Suç örgütü kurarak, ihaleye fesat karıştırmak'' ''rüşvet alıp ve vermek'' ile ''edimin ifasına fesat karıştırmak'' suçlamaları kapsamında adliyeye sevk edilen zanlılara kelepçe takılmadığı görüldü. Zanlılar arasında 5'i belediye personeli 8 kadın da bulunuyor. Polisler, zanlıların ardından soruşturmaya ilişkin çok sayıda belgenin ve ifadenin yer aldığı klasörleri de adliyeye getirdi. Gözaltında bulunan kişilerin ifadesine, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından başlandı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde belediye başkan yardımcıları ve şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu kamu görevlileri ile belediye ihalelerine giren A.Y'nin sahibi olduğu temizlik şirketinin sahiplerinin ihalelere fesat karıştırma, rüşvet alma ve verme, suç örgütü kurmak suçlarından gözaltına alınmasıyla başlatılan ''Kasırga'' adlı operasyon, 4 ildeki toplam 7 belediyenin ihalelerine yönelik genişletilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler