At ve eşek kesimi yapan 18 kişi yakalandı

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 10 ilde yapılan operasyonlarda 1,5 ton at eti yakalanırken, 18 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 09:09
Abone Ol google-news

Yaklaşık 10 ay önce teknik takibe başlayan Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak et kesimi yapılan yerlere yönelik harekete geçti. Bu kapsamda 8 Haziran Salı günü operasyonu başlatan ekipler, eş zamanlı olarak İstanbul, Mersin, Adana, Hatay, Antalya, Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kars ve Muğla illerinde operasyon düzenledi.

Çalışma neticesinde yüklü miktarda at ve eşek eti yakalandığını belirten yetkililer, 18 kişiyi de gözaltına aldı.

Zanlıların, Mersin İl Jandarma Komutanlığında yapılan ilk sorgulamalarının ardından, 2 kişi serbest bırakıldı. Biri kadın 16 kişi, Mersin Adliyesine sevk edildi, 5 kişi ise aranıyor.

Bu arada, Organize Suç Örgütü olarak tanımlanan çetenin, özellikle turistik bölgelerde satış yaptıkları iddia edildi.

Jandarma ekipleri, son bir yılda 15 ton at eti yakalandığını açıkladı.

 

7 ton kaçak et ele geçirildi

Mersin Valiliği, Mersin Jandarma Komutanlığınca 11 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 7 ton 176 kilogram bozuk at ve eşek eti ele geçirildiğini bildirdi.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, operasyonda, H.T. liderliğinde ''organize suç örgütü kurma, bozulmuş at ve eşek etlerini sucuk, kavurma, kıyma ve et olarak piyasaya sürme, halkın sağlığını tehlikeye atarak haksız kazanç elde etme ve organize suç örgütüne üye olma'' şüphesiyle S.Y, Ş.C, M.G, H.K, M.Y, C.Ç, H.E, Ö.T, A.T, M.B, A.A, Ö.B, M.Ö, A.G, Y.T, S.Ş. ve S.T. yakalandı.

İstanbul, Mersin, Adana, Hatay, Antalya, Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kars ve Muğla'da önceden belirlenmiş yerlere farklı tarihlerde düzenlenen 12 operasyonda toplam 7 ton 176 kilogram bozuk at ve eşek eti ele geçirildi.

 

Mahkemeye çıkarılan 16 kişi serbest bırakıldı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından, on bir ilde kaçak at ve eşek kesimi yapıp satan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan on altı kişi, mahkemece serbest bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığından edinilen bilgiye göre, yaklaşık on ay önce teknik takip sonucu Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan operasyon kapsamında, 8 Haziran Salı günü eş zamanlı olarak İstanbul, Mersin, Adana, Hatay, Antalya, Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kars ve Muğla'daki operasyonda gözaltına alınan on altı kişinin mahkemedeki sorguları tamamlandı. Mahkeme heyeti, on altı zanlının serbest bırakılmasına karar verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler