Kriz bahane otomobiller şahane

Paris, Cenevre, Tokyo ve Frankfurt Autoshow ile aynı kategoride yer alan 12'inci Uluslararası Autoshow, kapılarını açıtı. 200'e yakın firmanın katıldığı fuar, toplam 120 bin metrekarelik bir alanda düzenleniyor.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 14:08
Abone Ol google-news

Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow'da 48 marka farklı ürünleriyle yer alacak. VW, Porsche, Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Saab, Chevrolet, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi, Skoda, Mercedes Benz, Smart, Chrysler, Volvo, BMW, Mini, Land Rover, Jaguar, Lexus, Toyota, Dacia, Nissan, Renault, Mazda, Hyundai, Jeep, Mitsubishi, Opel, Fiat, Daihatsu, Suzuki, Citroen, Great Wall, Kia, Geely, Subaru, Proton, Ford, Peugeot, Honda, Ssangyong, Tata, Samand, Chery ve Dodge Autoshow 2008'de görülebilecek markalar.

Autoshow, OICA fuarları arasında binek otomobillerin sergilendiği iki fuardan biri olma özelliği taşıyor. Diğer fuarlarda otomotiv yan sanayi, ticari araçlar, garaj ekipmanları, motosiklet gibi özel bölümler de yer alıyor. 


Konsept otolar 

BMW 3 serisi, BMW 7 serisi, Nissan GT-R, Mini Cooper Works, Dodge Journey; Subaru Impreza Sedan ve Subaru Forester; Volvo XC 60, Skoda Superb, Peugeot 407 ve 407 Coupe, Renault Laguna Coupe, yeni Renault Symbol, Ing Renault F1Team R28, Dacia Sandero, Logan Sedan MVC, Toyota Avensis ve Toyota Prius, Opel Insigna, Chevrolet Cruze tanıtılacacak modeller arasında bulunuyor.

Fuarda, Türk pazarına giriş yapacak yeni modeller ve satışı yapılan mevcut modellerin yanı sıra konsept otomobiller de sergilenecek. Bu kavramlar arasında Renault Megane Concept, Land Rover LRX, Gelly CD Coupe, Peugeot 308 RC Z gibi modeller de bulunuyor. 


Türklerin lüks sevdası


Dünyadaki kriz Türkiye’deki zenginlere uğramadı ve Autoshow'un ilk 2 gününde fiyatları yüz binlerce Avro'yu bulan lüks otomobiller yok sattı. Maserati ve Ferrari'nin Türkiye temsilcisi Fer-Mas, fuarda 6 adet Maserati ve fiyatı 510 bin Avro’dan başlayan 1 adet Ferrari Scaglietti satışı gerçekleştirdi. 2 GranTurismo, 2 GranTurismo S ve 2 Quattroporte S'i kapora vererek fuarda satın alan Türkler, toplamda 2 milyon Avro'ya yakın parayı harcamış oldu. Maserati GranTurismo S'in 245 bin Avro, Quattroporte S'in 242 bin Avro ve GranTurismo'nun ise 219 bin Avro’dan başlayan fiyatları na rağmen daha ikinci günde alıcı buldu.


Bentley 875 bin euro...

Bentley standında yer alan Brookland Coupe, fuarın en pahalı otomobillerinden biri oldu. Sadece 500 adet üretilen ve tamamı da satılan Brookland Coupe, bu fuarda sadece sergilenme amacıyla getirildi. 


Tanıtmaya CEO’su geldi

Doğuş Otomotiv tarafından Türkiye’ye getirilen Lamborghini’nin en son modeli olan LP560-4, İtalya’dan gelen Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann tarafından tanıtıldı. Winkelmann, aracın yerini aldığı Gallardo’dan daha güçlü ve yüzde 18 oranında daha çevreci olduğunun altını çizdi. Aracın Türkiye fiyatı 350 bin euro’dan başlarken, bu yıl üç adet getirildiği bildirildi.  


İlk müşterisi Koç oldu

Tofaş’ın fuarla birlikte satışa sunmaya başlayacağı minik Fiat 500, tanıtıldı. Türkiye’de 28 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satılacak olan yeni Fiat 500’in ilk sahibi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç oldu. Fuar standında sembolik anahtarını alan Mustafa Koç’un “beyaz renkli” Fiat 500’ünün, plaka işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendisine teslim edileceği belirtiliyor.


Geely, ilk kez Türkiye’de

Çin’in en büyük özel sektör otomobil markası olan Geely, İstanbul Autoshow Fuarı’nda, 6. salondaki standında Türk otomobil severlerle ilk kez buluşuyor. Anadolu Grubu çatısı altında ülkemizde satışa sunulacak olan Geely markasının 600 metrekarelik standında, toplam 8 otomobil sergileniyor. Ülkemizde Geely’nin satışına, Kasım ayı başında başlanacak.


Peugeot’ta kavramlar yarışıyor

Auto Show 2008 Peugeot Standı, yenilikler, dinamizm ve çevre ekonomisi olmak üzere 3 farklı kavramdan oluşuyor. Biri kavram otomobil 308 RC Z olmak üzere 22 farklı otomobilin sergileneceği Peugeot Standı’nda düzenlenecek aktivitelere ve yeni modellere ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Geniş ürün gamı ile çok farklı müşteri beklentilerine ve ihtiyaçlarına hitap eden Peugeot, 1,600 metrekarelik standında tüm ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatacak.


Efsane MiTo satışa sunuldu

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun lüks küçük sınıfa girişini müjdeleyen Alfa MiTo, 2008 İstanbul Autoshow’da tanıtımının ardından ikisi benzinli olmak üzere üç motor seçeneğiyle Türkiye’de de satışa sunuldu. İtalyancada efsane anlamına gelen “Mito” sözcüğünden adını alan Alfa’nın yeni modeli, 8C modelinden esinlenilerek geliştirilen ikonik dış tasarımı, sportif iç mekân ve dinamik sürüş özellikleriyle yeni kuşak otomobil severlerin gözdesi olmayı hedefliyor!


Hyundai’den özel kampanya


Hyundai, İstanbul Auto Show 2008 boyunca uygulayacağı özel kampanyasıyla tüm modelleri için büyük bir fırsat sunmaya başladı. Hyundai, yeni kampanyasıyla tüm modelleri için İstanbul Autoshow 2008 boyunca 10.000 YTL için 12 aya yüzde 0,99 faiz ile anlaşmalı bankalarda tüketici kredisi imkânı sunuyor. Hyundai, Auto Show 2008 Fuarı ile birlikte Türkiye çapında bulunan 76 Yetkili Satıcısı’nda özel Keyifli Sürüş Festivali de düzenliyor. 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festival dahilinde Hyundai modelleriyle deneme sürüşü yapan tüketiciler çekilişe katılma hakkı kazanıyor. Hyundai’nin becerikli şehir efsanesi otomobili “i10” ve 10 kişiye de Apple iPod Classic 160 GB verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler