Sinan Aygün'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz bu coğrafyada, Türkiye dahil, İsrail dahil, İran dahil, hiçbir komşumuzun nükleer silaha sahip olmasını istemeyiz'' dedi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 10:42
Abone Ol google-news

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Aygün'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, ATO'nun ekonomiyi yakından izlediğini belirterek, ''Siz gelmeden zaten raporlarınız bize ulaşmıştı. Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları sizlerin reçeteleriyle çözeceğiz, çözümü dışarıda aramayacağız. Esnafın, sanayicinin, halkın iktidarı geliyor'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Aygün'ün sanayideki ara malı üretiminde sıkıntı olduğu yönündeki ifadesini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye bir ara en iyi ara malı üreticisi ülkelerden birisiydi. Bir ülkenin güçlü olması üretimden geçer. Toplumun iç dinamikleriyle kendi sorunlarını çözmeye çalışacağız. 50 ve 80 kiloluk boksörleri aynı kürsüye çıkarıp bir de azarladık; 'niye yenemiyorsun' diye. Reçete arayışı içerisinde değiliz, çözümlerimiz var. Türkiye'nin önemli kurumları, birikimi var. Bunları harekete geçireceğiz. Türkiye'nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz.''

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Gürsel Tekin'e 'gel görüşelim' diye bir çağrıda bulundunuz. Görüşme yapacak mısınız'' sorusu üzerine ''Sayın Tekin dün telefon etti, gelmek istediğini söyledi. Yarın görüşeceğiz. Niye görüşmeyelim arkadaşlar'' dedi.
Güneydoğu gezisine ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, programın henüz netleşmediğini söyledi.
 

''Aramalı ithalatında yüzde 60 artış var"

ATO Başkanı Aygün de Cumhuriyet ile yaşıt bir partinin genel başkanlığına seçildiği için Kılıçdaroğlu'nu kutladı.

Kılıçdaroğlu'nu hem bürokratik hem siyasi hayatından yakından tanıdığını söyleyen Aygün, ''Dik duruşunuz bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Biz sıkıntılarımızı zaman zaman siyasi partilere iletiriz. Biz partiler üstü bir kurumuz. Bizim için önemli olan ekonomi'' diye konuştu.

Türkiye'nin rakipleriyle aynı şartlarda rekabet edemediğini ileri süren Aygün, ''Ara malı ithalatında yüzde 60 artış var. Bu da katma değer yaratmıyor. Mal satıyoruz ama parçalarını yurt dışından alıyoruz. İstihdamın üzerindeki vergiler kaldırılmalı'' dedi.

Aygün daha sonra, ekonomik göstergeleri içeren rapor ile tarım ve hayvancılığa ilişkin raporları Kılıçdaroğlu'na verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler