CHP'den sel önergesi

CHP, İstanbul'da 8 Haziran'da yaşanan sel felaketini Meclis Araştırma Önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 11:00
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce'nin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan Meclis Araştırma Önergesi'nin gerekçesinde, 8 Haziran gecesi başlayan ve özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında etkili olan yağmurun, kentin alt yapısını çökerttiği ve ortaya çıkan sel felaketinde derelerin taştığı, konut ve işyerlerini su bastığı ifade edildi. Sel felaketinde bir kişinin de sel sularına kapılarak kaybolduğu kaydedilen gerekçede, şöyle denildi:

"Son yıllarda İstanbul mevsim yağmurları sonrasında adeta sele teslim olmakta, sele karşı yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığı, bu durumun kabullenilmesi gerektiği gibi bir anlayış topluma benimsetilmeye çalışılmaktadır. Yani sel felaketleri can ve mal kaybının oluştuğu, önlenemez, sıradan olaylardır algısı yaratılmak istenmiştir. Daha bir yıl önce, 8 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen yağışlarda İstanbul yine sele teslim olmuş ve Ayamama Deresinin taşması sonucunda 32 yurttaşımız hayatını yitirmişti. 2010 yılında benzer görüntülerin yaşanması geçen süreçte hiçbir önlem alınmadığını ortaya koymaktadır."


"Sel felaketinin birinci sorumlusu 16 yıldır İstanbul'u yöneten AKP"

Sel felaketinin birinci sorumlusunun İstanbul'u 16 yıldır yöneten AKP anlayışı olduğu belirtilen önerge gerekçesinde, gerekli önlemleri almayan, kent sorunlarını rant anlayışına feda eden Başbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sel konusunda İstanbul'u bugünkü noktaya taşıdığı vurgulandı. Kurbağalıdere'de can ve mal kaybına yol açacak bir felaket beklendiğini Başbakan'ın geçen yıl açıkladığı ifade edilen gerekçede "Başbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamaları yağışlardan sonra ortaya çıkan can ve mal kayıplarının ortadan kaldırılması konusunda hiçbir sorumluluk üstlenmediklerini ortaya koymaktadır. Bu bağlamda İstanbul'da sel felaketinin can ve mal kayıplarına yol açmasının nedenlerinin belirlenmesi, zamanında ve etkin önlem almayan sorumluların ortaya çıkarılması ile alınması gerekli önlemleri tespit etmek amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler