CHP'de ilk çatlak

CHP'de yönetimin değişmesinin ardından ilk çatlak Samsun İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu'ndan geldi. İl yönetimi olarak istifa kararı alan Türkoğlu, "Şevkimiz kırıldı, çalışma ortamımız kalmadı. İmza olayından sonra 'bizim kimseye bir tavrımız yok' dedik. Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimizi söyledik. Ama inanmayanlar oldu. Bu tavrı da sürdürüyorlar. Rahatsız olanlar olduğu için ayrılma kararı aldık. Ne yaparlarsa yapsınlar" dedi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 11:23
Abone Ol google-news

CHP 33. Olağan Kurultayı'na giderken 77 il başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, 4 il başkanı bildiriye imza atmamıştı.

Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun il başkanları dışında 77 il başkanı kurultayda Kılıçdaroğlu'nu aday göstermişti. Kurultayın üzerinden iki hafta geçmeden ilk çatlak Samsun'da ortaya çıktı. Gelen tepkilere dayanamayan Samsun İl yönetimi istifa kararı aldı.

Samsun İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu, "12 kişi ile birlikte istifa kararı aldık. Yıllardır partiye hizmet ediyorum. İstifadan dolayı üzgünüm, ancak şevkimiz kırıldı. Çalışma ortamımız kalmadı" diye isyan etti.

"Ne yaparlarsa yapsınlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ile sorunları olmadığına dikkat çeken Türkoğlu, "İmza olayından sonra 'bizim kimseye bir tavrımız yok' dedik. Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimizi söyledik. Ama inanmayanlar oldu. Bu tavrı da sürdürüyorlar. Rahatsız olanlar olduğu için ayrılma kararı aldık. Ne yaparlarsa yapsınlar" diye konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu istifa kararını bildirmek için aramadığını belirten Türkoğlu, "O da bizi aramadı" dedi. Seçim atmosferine girildiğini ifade eden Türkoğlu, "Arkadaşlara rahat çalışma imkanı vermek istedik" dedi.

"Arkadaşların çalışma şevki kırıldı" diye konuşan Türkoğlu, "Hiç kimseye dargınlığımız yok, ama üzgünüz. Kimseye anlatamadık. Bizim Kemal Kılıçdaroğlu ile bir sorunumuz yok" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler