Marmaray projesinde sona doğru

Marmaray Projesi kapsamında batırılan son tüp elemanının birleşim kapısının açılış töreni, Üsküdar Kız Kulesi'nin yanında bulunan tüp batırma şantiye alanında yapıldı. Başbakan Erdoğan, İstanbul Boğazı'nın, Marmaray Projesiyle Asya ile Avrupa arasındaki köprü görevini daha da somutlaştırdığını belirtti.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 14:16
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi kapsamında batırılan son tüp elemanının birleşim kapısının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, Marmaray adını verdikleri projede bugün çok önemli bir etabın tamamlandığını dile getirerek, 11 tüpün son ikisinin de bağlantısını gerçekleştirerek Boğaz'ın iki yakasını birleştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, projenin inşası aşamasında doğal yapıya, kültürel ve tarihi mirasa azami hassasiyeti gösterdiklerini, ne Boğaz'ın, ne de hatların geçtiği bölgelerin çevre noktasında olumsuz etkilenmemesi için tedbirler aldıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Marmaray'ın tamamlanmasıyla Gebze-Halkalı arasında trenle yolculuğun 105 dakikaya ineceğini, şu anda bu mesafenin 185 dakikada alınabildiğini dile getirerek, projenin tamamlanmasıyla Bostancı-Bakırköy arasının 37 dakika, Sögütlüçeşme-Yenikapı arasının 12 dakikaya, Boğaz'ın iki yakası arasının yani Üsküdar-Sirkeci arasının ise 4 dakikada alınabileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon