TABA'dan yeni bir üniversite

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden genel başkanlığa seçilen Uğur Terzioğlu, "Türkiye'de kuruluşunu gerçekleştireceğimiz vakıf üzerinden bir Amerikan üniversitesi açmak için çalışmalara başladık." dedi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 12:47
Abone Ol google-news

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden genel başkanlığa seçilen Uğur Terzioğlu, "Türkiye'de kuruluşunu gerçekleştireceğimiz vakıf üzerinden bir Amerikan üniversitesi açmak için çalışmalara başladık. Ayrıca KKTC'de TABA'nın bir şubesini açma kararı aldık" dedi.

Terzioğlu, derneğin Türk ve Amerikan hükümetleri, ABD Ticaret Odası ve iş çevrelerinde misyonuna uygun olarak samimi ve yapıcı bir ilişkisi olduğunu ifade ederek, bu ilişkiler doğrultusunda üyelerin de ağırlıklı olarak yer aldığı sektörler ile birlikte yatırım ve ticari konularda çok sayıda temas ve girişimleri olduğunu söyledi. Terzioğlu, "Bundan sonraki hedefimiz ve çalışmalarımız, başarılarımızı koruyarak her gün artan üye sayımız ile daha çok katılımın olduğu, daha etkin ve verimli çalışmalar yaparak Türk-Amerikan ilişkilerinde kalıcı ve vazgeçilmez katkılar sağlamaktır" dedi.


Türkiye'de Amerikan üniversitesi açma planı

Konuşmasında, Türkiye'de bir Amerikan üniversitesi olmadığını hatırlatan Terzioğlu, "Türkiye'de Amerikan Üniversitesi açılması için öncelikle bir vakıf kuracağız ve onun üzerinden Amerikan Üniversitesi için çalışmalara başlayacağız. Türkiye'de bir dönem Robert Kolej vardı. Bu ülkeye pek çok Başbakan kazandıran bu okul daha sonra Boğaziçi Üniversitesi oldu. Biz yeniden Bir Amerikan Üniversitesi'nin kurulması için kollarlı sıvadık" dedi. Uğur Terzioğlu, KKTC'de TABA/AmCham'in bir şubesini açma kararı da aldıklarını da belirterek, "KKTC'nin ABD'ye açılan penceresinin perdesini aralayacağız" diye konuştu.

Bu arada konuşmasında İran'a yaptırım uygulanmasıyla ilgili olarak, BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada Türkiye'nin ret oyu kullanmasına da değinen Uğur Terzioğlu, "Hükümet doğru yaptı ve şahsiyetini orta koydu. Türkiye orada çekimser kalsaydı, sözünün arkasında durmayan bir ülke olacaktı" yorumunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler