"Parti hesaplarını devralacak yetkili yok"

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) eski Genel Saymanı Ahmet Unutmaz, Merkez Karar Yönetim Kurulundaki istifalar nedeniyle partinin hesaplarını devralacak yetkili bulunamadığını bildirdi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 12:25
Abone Ol google-news

Ahmet Unutmaz, yaptığı yazılı açıklamada ''Son günlerde bir bağımsız milletvekilinin CHP'de yer bulmak amacıyla parti genel başkanının açıklamasını hiç de etik olmayan bir şekilde TBMM'de okumasının ve partinin tüzel kişiliğiyle ilgili bazı olumsuz açıklamalarda bulunmasının DSHP'de huzursuzluk yarattığını'' belirtti.

Buna tepki olarak 29 Mayısta toplanan Kurucular Kurulu bildirisinin basına verilmemesi, hatta değiştirilmesi karşısında Genel Sayman, 3 Genel Başkan Yardımcısı, 1 Genel Sekreter Yardımcısı, 1 Disiplin Kurul üyesi ve birçok kurucu üyenin görevlerden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini anımsatan Unutmaz, şunları kaydetti: ''Parti Genel Sekreterlik makamı da istifa nedeniyle uzun bir süre önce boşalmış bulunmaktaydı. Genel Sayman olarak, istifa etmiş olmam nedeniyle Parti Genel Merkezimizin gelir ve gider hesaplarına ilişkin olarak hesap vermek ve devir teslim işleminde bulunmak yasal sorumluluğum gereğidir ancak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulunca yazılı olarak herhangi bir yetkilinin görevlendirilmemiş olması nedeniyle parti genel merkezinin hesaplarının bugüne kadar devir ve teslim işlemi gerçekleşememektedir. Bu konuda 4 Haziran 2010 tarihinde Noterden ihtarname de çekmiş olmama rağmen yasal olarak yazılı bir yetkili görevlendirilmemiştir. Yasal olarak daha fazla sorumluluk altında kalmamam. Devir ve teslim işleminin gerçekleşebilmesi için tüm yasal yolları zorlayacağımı kamuoyuna duyururum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler