45. Antalya Altın Portakal Film Festivali

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan ünlü sanatçı Jacqueline Bisset, ''Oyunculuk, kalbinizi çıkarmak, derinizi soymak gibidir. Oynarken, içinizi sergiliyorsunuz'' dedi. Sinemaya ilgisinin çocuk yaşta başladığını ve sık sık okuldan kaçarak sinemaya gittiğini anlattı.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya gelen 64 yaşındaki ünlü aktris Jacqueline Bisset, festival çerçevesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Sinemaya ilgisinin çocuk yaşta başladığını ve sık sık okuldan kaçarak sinemaya gittiğini anlatan Bisset, ''Küçükken sinemaya gitmeme izin verilmiyordu ve bunun gizemi benim için çok ilgi çekiciydi'' diye konuştu.

Çocukken güçlü kadın karakterleri oynamayı hayal ettiğini, ancak utandığı için bu hayalini kimseye açıklayamadığını ifade eden Bisset, şunları kaydetti:
''O yıllarda gazetelerde haberler okuyorduk. Modeller, sinema oyuncuları fahişe gibi görülüyordu. Oyunculuk mesleğinin ne kadar önemli olduğunu anlamam zaman aldı. Bu işte çalışanların imajından dolayı aileme bu hayallerimi açamadım. Babam çok ünlü bir doktordu. Onu utandırmak istememiştim. Çok çekingendim. Hayatımda iki dönüm noktası oldu. Bir öğretmenim bana bir gün, 'Sen çok iyi bir oyuncu olabilirsin' dedi. Okulu bitirdikten sonra da Roman Polanski ile tanıştım. Çok dışa dönük olduğumu belirterek iyi bir oyuncu olabileceğimi söyledi. Hayatımdaki sırları adım adım içimden çıkardım. Oyunculuk, kalbinizi çıkarmak, derinizi soymak gibidir. Oynarken içinizi sergiliyorsunuz. Birçok oyuncu gibi ben de sinemaya ilk başladığımda çok çekingendim. Ergenlik dönemimde hep aynalara bakardım, 'Erkekler için çekici miyim?' diye düşünürdüm. Annem 'Yeter artık bakma' derdi. Ben daha çok insanlar hakkında düşünce üretmek için eğitildim. Babam kendi hakkımda düşünmektense başkalarıyla ilgili düşünmemi telkin ederdi. İnsanlara bakmayı babam sayesinde öğrendim.''



Paul Newman

Bisset, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Paul Newman ile de iki kez aynı filmde rol aldığını vurguladı. Newman'ı ''tehlikeli'' diye bildiğini, ancak nazik ve yakışıklı bir aktör olduğunu belirten Bisset, ünlü aktör ile çalışmanın kolay olduğunu ifade etti. Bisset, ''Yüzü gülerdi, ama gözleri gülmezdi. İçimden (tehlikeli) diye düşünürdüm. Bu ön yargımı aşmam için yönetmenimiz akşamları birlikte prova yapabileceğimizi söyledi. Bu provalar sırasında çok içtendi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler