"Referandum şeffaf geçecek"

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Akılbek Sariyev, 27 Haziran'da yapılacak olan anayasa referandumu için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 13:22
Abone Ol google-news

Referandumun başarılı ve şeffaf olması için ellerinden geleni yapacaklarını, ancak bazı bölgelerde oylamanın sonucundan endişeli olduklarını  bildiren  Akılbek Sariyev, ayrıca referandumun yürürlükteki yasalara göre yapılacağını kaydetti.

Akılbek Sariyev, seçim sonuçlarını anında elektronik ortama taşıyan bilgisayar şebekesinin devlet başkanlığı binasında bulunduğunu hatırlatarak, bu şebekenin Merkez Seçim Komisyonu binasına alınması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Geçici hükümetin anayasa reformlarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Ömürbek Tekebayev, referanduma katılım barajının yüzde 50'den 30'a çekilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

Kırgızistan'da 7 Nisan'da iktidarın devrilmesinin ardından oluşturulan geçici hükümet, 27 Haziran'da parlamenter yönetim sistemini öngören yeni bir anayasayı halkoyuna sunacak.


Çurov Kırgızistan'da

Bu arada Kırgızistan'ı ziyaret eden Rusya Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Vladimir Çurov, bu ülkeye destek olmak için geldiğini söyledi. Çurov düzenlediği basın toplantısında, Rusya'da bulunan Kırgızistan vatandaşlarının oy kullanmaları için uygun şartların oluşturulacağını ve anayasa referandum için bu ülkeye 37 gözlemci göndereceklerini açıkladı.

Başkent Bişkek'e iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Çurov, dün geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva ve Başbakan Yardımcısı Ömürbek Tekebayev tarafından kabul edilmişti. Çurov, bugün de Kırgızistan Rusya Slovyan Üniversitesi'nde (KRSU) öğrencilerle bir araya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler