"Umut" operasyonunda yeni gelişmeler

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok'un öldürülmesinin de aralarında yer aldığı çok sayıda olayı kapsayan ''Umut Operasyonu'' ile ilgili dava dosyası, karar için incelemeye alınacak.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 13:35
Abone Ol google-news

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Recep Aydın ile duruşmada bulunmayan sanık Hasan Kılıç'ın avukatı Hüseyin Kılıç katıldı. Cumhuriyet savcısı, daha önceki esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını bildirdi.

Esas hakkındaki savunmaları sorulan avukat Hüseyin Kılıç, daha önce, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesinin de aralarında bulunduğu birçok saldırıdan sorumlu tutulan yasa dışı ''Tevhid-Selam Kudüs Örgütü'' üyeliği davasıyla ''Umut Operasyonu'' davası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu ifade ederek, iki davanın birleştirilmesini talep ettiğini hatırlattı.

Kılıç, birleştirme taleplerine ilişkin karar verilmesinden sonra esas hakkındaki savunmalarını yapacaklarını ifade etti. Talebi değerlendirmek üzere görüşen mahkeme heyeti, birleştirme talebinin değerlendirilmesini ve dosyanın karar için incelemeye alınmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşü

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünde, sanık Recep Aydın'ın, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla, sanıklar Mehmet Ali Tekin ve Hasan Kılıç'ın ''silahlı terör örgütünde özel görevi haiz yöneticilik yapma'' suçundan 12 yıl 6'şar aydan 18 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Sanık Ekrem Baytap'ın ''anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs'' suçundan eski TCK'nın 146/1 maddesine göre müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması, sanıklar Abdulhamit Çelik, Fatih Aydın, Yusuf Karakuş ve Mehmet Aydın'ın ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 6 yıl 3'er aydan 12 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler