Asturias Ödülü Maalouf'un

İspanya'nın prestijli Asturias Prensliği Ödülü'nün edebiyat kategorisindeki bu yılki sahibi Lübnan doğumlu Fransız yazar Amin Maalouf oldu.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 15:07
Abone Ol google-news

Asturias Prensliği Vakfı, 50.000 Avro'luk (yaklaşık 95.000 lira) para ödülünün yanında Joan Miro (1893-1983) imzalı bir heykel de kazanan Maaloufun ödülüne ilişkin yaptığı duyuruda, “20’den fazla dile çevrilen ve kendisini Akdeniz Kültürünün derin bir kâşifi olarak ortaya koyan eserleri, bir arada var oluşun ve hoşgörünün sembolik alanını temsil etmektedir açıklamasına yer verdi.

61 yaşındaki yazar, Lübnandaki iç savaş dolayısıyla 1976 yılında Fransaya yerleşmişti. Eserleri çoğunlukla tarihsel olayları konu edinen Maaloufun kitapları arasında Yapı Kredi Yayınlarınca yayımlanan Semerkant”, “Afrikalı Leo”, “Arapların Gözünden Haçlı Seferleri”, “Ölümcül Kimlikler”, “Çivisi Çıkmış Dünyabulunuyor. Asturias Ödülünü daha önce alanlar arasında Amos Oz, Paul Auster, Susan Sontag, Arthur Miller, Doris Lessing, Günter Grass, Carlos Fuentes ve Mario Vargas Llosa gibi isimler bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler