Nazlı Ilıcak beraat etti

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, bir köşe yazısında Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yönelik operasyonda ele geçirilen belgelere yer vererek soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraatına karar verildi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 15:15
Abone Ol google-news

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Nazlı Ilıcak katılmadı.
Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, Nazlı Ilıcak'ın 27 Temmuz 2009 tarihinde bir gazetede kaleme aldığı köşe yazısına ilişkin olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin suç duyurusunda bulunması üzerine hakkında ''gizliliği ihlal etmek'' suçundan dava açıldığını hatırlattı.

Savcı Ayvacı, söz konusu yazının bir bütün olarak incelendiğinde, aynı konuya ilişkin daha önce 2 ayrı gazetede haber yayımlandığının görüleceğini belirterek, ''gizliliğin ihlali'' suçunun unsurları oluşmadığından Ilıcak'ın beraatına karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine davayı karara bağlayan Hakim Sevim Efendiler, Ergenekon davası olarak adlandırılan dava ile bağlantılı olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kadıköy Şubesi'nde yapılan aramada ele geçen belgelerle ilgili yayınların tüm görsel ve yazılı medyada açıklandığını belirterek, Ilıcak tarafından kaleme alınan yazının içeriği bir bütün olarak incelendiğinde diğer basın organlarında yazılan yazılar doğrultusunda hazırlandığını kaydetti.

Ilıcak'ın ''gizliliği ihlal ettiği''nin öne sürüldüğünü hatırlatan Hakim Efendiler, söz konusu belgelerin tüm basın organlarında açıklandığı ve haber yapıldığı göz önüne alındığında suçun unsurları oluşmadığını bildirdi. Hakim Efendiler, Nazlı Ilıcak'ın beraatına karar verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler