Ukrayna'da seçim bilinmezliği

Ukrayna'da mahkeme, parlamentonun feshine ilişkin kararnameyi askıya aldı. Rus İnterfaks ajansındaki habere göre, Başbakan Yulya Timoşenko'nun partisinden Volodimir Pilipenko, ''Bu durumda seçim süreci başlamadı'' dedi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 15:47
Abone Ol google-news

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de mahkeme, Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun parlamentonun feshedilmesine ve erken seçimlerin yapılmasına ilişkin kararnamesini askıya aldı. Rus İnterfaks ajansındaki habere göre, Başbakan Yulya Timoşenko'nun partisinden Volodimir Pilipenko, ''Bu durumda seçim süreci başlamadı'' dedi.

Milletvekili Valery Pissarenko da durumu özetlerken, Başbakan Timoşenko'nun parlamentodaki bloğunun, Yuşçenko'nun kararnamesini eleştirdiğini ve Devlet Başkanının böyle bir yetkisi bulunmadığını düşündüklerini belirterek, Eylül 2007'de seçilen parlamentonun göreve başlamasından bu yana bir yıl dahi geçmediğini söyledi.

Bu arada, devlet başkanlığı makamının, mahkemenin kararını derhal temyiz ettiği belirtilirken, seçim komisyonunun da 7 Aralık için öngörülen seçime yönelik hazırlık çalışmasının yapılmayacağını açıkladı.

Yuşçenko, çarşamba günü parlamentoyu feshetmiş ve erken seçimin 7 Aralık'ta yapılmasını öngören bir kararname çıkarmıştı. Devlet Başkanı ile haftalardır uzlaşamayan Başbakan Timoşenko ise yeterli para olmadığı için seçimlerin yapılmayacağını duyurmuştu.

Yuşçenko'nun, 2004'teki Turuncu Devrim sırasında ortağı olan, ancak araları bozulan Başbakan Timoşenko'nun partisiyle birlikte Batı yanlısı koalisyonu oluşturan partisi, geçen ay Timoşenko'nun, Devlet Başkanının yetkilerini kısıtlayan bazı yasal düzenlemeler yapması üzerine koalisyondan ayrılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler