'Çifte vatandaşlığa ret' kararı tepki topluyor

Almanya Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nin (Bundesrat) dün çifte vatandaşlığı ret kararını yinelemesi tepkileri de beraberinde getirdi. Alman Sol Partili Bremen Eyalet Meclisi üyesi Şirvan Çakıcı, kararla Türk göçmenlere ayrımcılık yapıldığını, İran ve Fas vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakkı olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 16:34
Abone Ol google-news

Alman Sol Partili Bremen Eyalet Meclisi üyesi Şirvan Çakıcı, Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nin (Bundesrat) dün çifte vatandaşlığı ret kararını yinelemesine, ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Çakıcı, yaptığı açıklamada, söz konusu kararın aslında Türklere karşı alındığını, AB üyesi ülke vatandaşlarıyla diğer çok sayıda ülke vatandaşının Almanya'da çifte vatandaş olabildiğini söyledi.

Almanya'da yaşayan İran ve Fas gibi ülke vatandaşlarının da çifte vatandaş olabildiklerini belirten Çakıcı, ''Almanya'da en büyük göçmen grubunu oluşturan Türk göçmenlere söz konusu uygulamayla, 'Ya bizim istediğimiz gibi bizden olursun, ya da bir gün pılını pırtını toplar gidersin' denilmektedir. Bu açık ayrımcı tutum kabul edilemez'' ifadesini kullandı.

Çakıcı, Almanya'da doğup büyüyen yabancı gençlerin 18 ila 23 yaşları arasında iki ülke vatandaşlığından birini tercih etmek zorunda bırakılmalarıyla ilgili uygulamayı da eleştirerek, bunun söz konusu genç insanların küçümsenilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Almanya'da dün Federal Eyalet Temsilciler Meclisi(Bundesrat), Almanya'da doğan ve 18 yaşından sonra iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda bırakılan yabancı gençlere çifte vatandaşlık verilmesi yönünde sunulan önergeyi reddetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler