Molotof ve taşlı saldırıya 12 gözaltı

Diyarbakır'da çeşitli tarihlerde molotofkokteylli, hava fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 09:11
Abone Ol google-news

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, gözaltına alınan zanlılarla birlikte ele geçirilen molotofkokteyli ve yapımında kullanılan malzemeleri basın mensuplarına gösterdi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'nce bölücü terör örgütüne yönelik 8 Haziranda başlatılan operasyonel çalışmalarda çeşitli tarihlerde molotofkokteylli, hava fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları belirlenen 12 kişinin yakalandığını söyleyen Sağlam, zanlıların evlerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda atılmaya hazır halde 55 molotof kokteyli ele geçirildiğini belirtti.

Sağlam, şöyle dedi:

"Molotof kokteyli yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, 3 av tüfeği, çok sayıda hard disk ve bilgisayar ile yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Şahısların 18 Mayıs, 23 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı hizmet binasına molotof kokteyli attığı, il merkezinde çeşitli tarihlerde kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerine katıldıkları tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslarla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Yasadışı terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımız ve tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler