Schumann ve Pärt'e saygı konseri

Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası, bu akşam saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde Robert Schumann ve Avro Pärt'in eserlerinden oluşan özel bir programla izleyiciyle buluşacak.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 12:20
Abone Ol google-news

Akbank Oda Orkestrası’nın dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Antonio Meneses’e eşlik edeceği gecede doğumunun 200. yılında Schumann’ın eserlerinin yanı sıra bu yıl festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Arvo Pärt’in 4. Senfonisi “Los Angeles”ın Türkiye prömiyeri de gerçekleştirilecek. Her iki besteciye de saygı niteliği taşıyan bu konserde Meneses Schumann’ın Op.129 Viyolonsel Konçertosu’nu çalacak.

Akbank Oda Orkestrası’nın saygın ve yurtdışında da büyük başarılara imza atan şefi Cem Mansur, geniş bir yelpazeyi kapsayan repertuarında sıra dışı eserlere yer vermesiyle tanınıyor. Bu konserin en dikkat çeken yanı Mansur’un, Pärt’ı yakından izleyen bir şef olması, senfoninin provalarına bestecinin de katılması ve konserde hazır bulunması. 1982 yılında Tchaikovsky Yarışması’nda aldığı birincilik ve altın madalya ile adını müzik dünyasına damgasını vurmuş olan Antonio Meneses ise, kariyeri boyunca başta Karajan olmak üzere Muti, Jansons, Abbado, Previn, Temirkanov, Rostropovitch gibi şeflerle aynı sahneyi paylaştı. “Konsere Doğru” etkinliği kapsamında 19.00-19.30 arasında Aya İrini Müzesi İç Avlu’da bütün Akbank konserleri öncesinde yaptığı gibi Cem Mansur izleyicilerle konseri tanıtan bir sohbet gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler