"Ayrışma izlenimi bırakma hakkımız yok"

CHP'nin Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hiç bir partilinin CHP içinde bir ayrışma, farklılaşma gibi bir izlenim bırakmaya hakkı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 16:46
Abone Ol google-news

CHP'nin Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra ilk kez Ankara dışına çıkarak, parti teşkilatının düzenlediği bir yemeğe katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Deniz Baykal, Alanya'ya ilçe örgütünün bir buluşmasına katılmak amacıyla geldiğini, bu toplantıda Antalya milletvekili olarak bulunacağını bildirdi. Baykal, ''Geride bıraktığımız siyasi çalkantı sonrası ilk kez bir çalışma gezisinde, kendi seçim bölgemde Antalya'da, Alanya'da sizlerle oluyorum'' dedi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim'in Baykal'ın Anadolu buluşmalarına Alanya'da başladığını söylediğine işaret eden Baykal, bunun dostça bir tahmin ve temenni olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ama ben kapsamlı bir siyasi çalışmayı başlatmak için burada bulunuyor değilim. Burada bir Antalya milletvekili olarak, ilçe örgütümüzün çalışma dayanışma yemeği için geldim. Partimizin emrinde olduğumuz, partimizin çalışmalarına destek vermek istediğimiz için geldim. Yarın da Antalya'nın Kumluca ilçesinde benzer bir toplantıya katılacağım. Bunun ötesinde bir siyasi anlam aramaya gerek yok.''

''Siyasi sorumluluklarımızı, görevlerimizi unutmuş değiliz'' diyen Baykal, CHP'nin başarısı ve görevini en güçlü şekilde yerine getirebilmesi için üzerlerine düşen sorumluluğun da yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP kurultayının tamamlandığını, yeni bir genel başkan olduğunu vurgulayan Baykal, ''Hepimiz CHP'nin yeni yönetiminin sorumluluğu altında, önümüzdeki seçimlerde en yüksek başarıyı sağlaması için gayret göstermekle yükümlüyüz. Ben de kendimi böyle bir sorumluluk altında düşünüyorum. Hepimiz Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Bu durum hepimize özel görevler yüklüyor. Hiç birimizin böyle bir aşamada CHP içinde bir ayrışma, farklılaşma gibi bir izlenim bırakmaya hakkımız yok'' diye konuştu.

Baykal, gazetecilerin soruları olduğunu söylemeleri üzerine, tüm soruların sıralanmasını istedi. Gazetecilerin beş sorusunu dinleyen Baykal, ''CHP İstanbul İl Teşkilatına ilişkin gelişmeler'', ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini Anadolu gezilerine davet edip etmediği'', ''siyasete ilk adımı 1973'te Alanya'dan attığı, yine bir ilk adımı Alanya'dan atıp atmayacağı'' sorularını dinledikten sonra şunları kaydetti:

''Ben hiç bir zaman parti içi konu ve sorunları kamuoyu önünde tartışma anlayışı içinde olmadım. Eğer varsa CHP içindeki tartışmalar, değerlendirmeler ve eleştiriler bunun parti içinde bir zemini, zamanı, ortamı vardır. Partiyle ilgili değerlendirmeleri ulu orta yapmak bana da yakışmaz. Bu nedenle sorduğunuz bu sorularla ilgili beni mazur görün. Bu nedenle bir değerlendirme yapmanın uygun olmayacağı kanaati içindeyim. Biz işimize bakıyoruz. Bizim işimiz parti içi tartışmalar değil, Türkiye'yi daha ileriye götürmek, Türkiye'ye yönelik olumsuzluklar karşısında görev yapmaktır. Çok ciddi sorunları var Türkiye'nin. Çok ciddi kuşatılmışlıkları var. Bu manzara karşısında hepimize görevler düşüyor.''

Baykal, kendisine yönelik bir komplo kurulmasıyla AKP'nin ilişkilendirilmesine yönelik soruyu da şöyle cevapladı:

''Bu konuda yaptığım açıklamalar ortadadır. Bu açıklamalar ayak üstü, ulu orta yapılmış açıklamalar değildir. O yaptığım açıklamaların her kelimesinin arkasındayım. Geçen günler, bu açıklamalarımın çok daha haklı ve doğru olduğunu ortaya koymaya başlamıştır. ''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler