ABD: Türkiye'nin kendi araştırmasını yapmaya hakkı var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, İsrail'in Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisine saldırısıyla ilgili olarak, ''Türkiye'nin, gemide neler yaşandığına dair kendi araştırmasını yapmaya hakkı olduğunu'' söyledi.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 06:14
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, saldırıya uğrayan geminin bir Türk gemisi olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye, kendi soruşturmasını kendisinin yürüteceğini belirtti ve bu tabii ki bu Türkiye'nin sahip olduğu bir hak" dedi.

Bir soru üzerine, nükleer silaha sahip bir İran'ın ortaya çıkmasını önleme noktasında Türkiye ve Brezilya ile aynı stratejik amaçları paylaştıklarını, ancak taktik konusunda anlaşmazlıklarının bulunduğunu yineleyen Crowley, Türkiye ve Brezilya ile "Tahran bildirisinin, diğer yolu (baskı yolunun) duraksatacak yeterli bir açılımı sağlayıp sağlamadığı noktasında anlaşmazlıkları olduğunu'' belirterek, ABD ve P5 1'in (BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya), yaptırım tasarısını geçirmeyi, İran'ı önemli ölçüde diplomasiye zorlayacak tek yol olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye ve Brezilya'nın farklı bakış açısına sahip olmasına saygı duyduklarını ifade eden Crowley, "Türkiye ve Brezilya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin geri kalanlarına katılmamasından da hayal kırıklığı yaşadıklarını" söyledi.

Crowley, "Ancak, İran'a nükleer programı konusundaki taleplerimizi karşılaması için baskı yapmaya devam ederken, Türkiye ve Brezilya ile de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler