Bush, G-7 bakanlarıyla görüştü

ABD Başkanı George W. Bush, G-7 ülkelerinin maliye ve hazine bakanlarıyla görüştü. Bush, toplantı nedeniyle Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ''Bu krizde beraberiz ve krizden birlikte çıkacağız'' dedi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 19:54
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush, dünyanın en çok sanayileşmiş yedi ülkesinden oluşan G-7'nin maliye ve hazine bakanlarıyla görüşerek, mevcut küresel finans krizine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Başkan Bush, toplantı vesilesiyle Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ''Bu krizde beraberiz ve krizden birlikte çıkacağız'' dedi. Buna karşılık Bush, herhangi bir özel önlemden söz etmedi.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Fratto, Bush'un krize karşı birlikte mücadele edilmesi çağrısının, toplantıda yer alan bütün bakanlar ve diğer yetkililer tarafından olumlu karşılandığını söyledi.
Toplantıya G-7'yi oluşturan ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada'dan bakanların yanı sıra AB, Uluslararası Para Fonu IMF ve Dünya Bankası'nın en üst düzeyde isimleri katıldı.

G-7 ülkeleri bakanları, dün gece finans kriziyle mücadele için beş maddeli bir ''acil ve olağanüstü'' eylem planı uygulanması konusunda görüş birliğine varmıştı.
Plan, bankalar ve finans kuruluşlarını güçlendirecek ve kredi akışını yeniden sağlayacak önlemlerin ilkelerini içeriyor.

G-7 bakanları, IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık güz toplantıları çerçevesinde Washington'da bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler