Metin Altıok Bergama'da anıldı

2 Temmuz 1993'deki Sıvas Katliamı'nda hayatını kaybeden Bergamalı şair Metin Altıok, 74. Uluslararası Bergama Kermesi'nde anıldı.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 08:49
Abone Ol google-news

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen 74. Uluslararası Bergama Kermesi'nin beşinci gününde düzenlenen, Ahmet Telli, Halim Yazıcı, Aydın Afacan ve Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok'un konuşmacı olarak katıldığı "Diyonisos'tan Metin Altıok'a Bergama ve Şiir" konulu panelde 1993 yılında Sıvas olaylarında yaşamını yitiren Şair Metin Altıok anıldı. Metin Altıok'un şiirlerinden örnekler sunulan panelde şairin kızı Zeynep Altıok, babasının şiirlerini anımsatarak, "Hepinizin omuzlarında babamın o güzel kuşunu görüyorum ve bu beni mutlu ediyor" dedi. Altıok'un yakın arkadaşı Şair Ahmet Telli de, Altıok'un ölümünün ardından ona yazdığı mektubu okuyarak başta Zeynep Altıok olmak üzere katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Telli ayrıca, dayanışmanın aydınlık yüzü olan Bergama'nın bu özelliğini her zaman koruyacağına inandığını vurgulayarak, "Bergama'da içim açıldı. Bergama'nın demokrasiye yakışan yüzünün hep öyle kalmasını diliyorum" diye konuştu.

Bergama ile Metin Altıok arasında doğum yeri almasının dışında başka güçlü bağlar olduğunu diye getiren Aydın Afacan ise, "Hemen her şairin şiirinde bir mitos vardır. Altıok'un şiirindeki mitos da Bergama'dadır" dedi. Afacan, Altıok'u modern Zeusların yaktığını ifade etti. Panelin sonunda konuşmacılar birer tane Metin Altıok şiiri seslendirdi.


Ataol Behramoğlu şiirleriyle Bergamalılarla buluştu

Metin Altıok'un anıldığı panelin ardından Ataol Behramoğlu şiir dinletisiyle Bergamalılarla buluştu. Behramoğlu'na, şairin şiirlerinden yaptığı bestelerle tanınan Haluk Çetin de eşlik etti. Dinleti öncesi konuşan Behramoğlu, "Bergama'da her zaman iyimser duygular içinde oluyorum. Ama ülkemin başka yerlerinde de aynı iyimser duyguları yaşamak istiyorum" dedi. Behramoğlu, Metin Altıok'a da değinerek, Altıok'un kardeşi, dostu ve arkadaşı olduğunu ifade ederek, her zaman da öyle kalacağını vurguladı.

Ataol Behramoğlu, dinletide birbirinde güzel şiirlerini Bergamalılar ile paylaşırken, Haluk Çetin de şiir aralarında şair şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler