"Masum ülkelerin zararlarını kim karşılayacak?"

Kenya Maliye Bakanı John Michuki, küresel krizin masum kurbanı olan ülkelerin zararının kimin karşılayacağını sordu. Michuki, krize karşı gelişmiş ülkeleri yardım yapmaya devam etmeye de çağırdı.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 20:36
Abone Ol google-news

ABD'nin başkenti Washington'daki Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) binasında basın toplantısı düzenleyen Kenya Maliye Bakanı John Michuki, ''Bu krizden acı çekmesi muhtemel masum ülkelerin zararını kim karşılayacak? Siyasette, hukuk dışı davrandığı görülen ülkelere bütün dünya yaptırım uygular. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz krizden daha önemli bir konu olabilir mi? Aramızdan bazıları çok endişeli, çünkü IMF tarafından uygulanması gereken takip siyaseti ve piyasalarda disiplin sağlamayı öngören mekanizmayı belirleyen IV. madde uygulanabilir gibi görünmüyor'' diye konuştu.

Aynı basın toplantısına katılan Kamerun Maliye Bakanı Essimi Menye de endişelerini dile getirdi. Krizin Afrika ekonomileri üzerindeki olumsuz etkilerine işaret eden Menye, ''Ekonomilerimizin uluslararası mali piyasalardaki işlem seviyesi sınırlı, bu yüzden krizin başka ülkelerde anında hissedilen etkileri bizim ekonomilerimizde görünmüyor, ama ileride ihracatımızda bunun etkilerini beklemekteyiz, çünkü bizim ihraç ettiğimiz hammaddelerin fiyatlarının düşeceği kesin'' ifadesini kullandı.

Menye ve Michuki, gelişmiş ülkeleri yardım yapmaya devam etmeye de çağırdı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler