'Çocuk işçiliğine hayır' yürüyüşü

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla Van'da sokakta çalışan çocuklar, hakları için yürüdü.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 10:17
Abone Ol google-news

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında, Van Devlet Tiyatrosu önünde toplanan 30 çocuk, ellerindeki ''Çocuk işçiliğine hayır'' yazılı pankartlarla Valiliğe kadar yürüdü.

Valilik önünde açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Tarık Kuşman, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 12 Haziran'ın Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü olarak kabul edildiğini anımsatarak, çocuk işçiliğinin, sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir hak sorunu olduğunu söyledi.

Dünyada 250 milyon civarında çocuk işçi bulunduğunun tahmin edildiğini vurgulayan Kuşman, çocukların, ağır çalışma koşulları altında çalıştırılmasının da fiziksel ve psikolojik travmalara neden olduğunu ifade etti.

Kuşman, Van'da okulların tatil olması ile ailelerin çocuklarını sokakta çalıştırmaya başladığına işaret ederek, şunları kaydetti: ''Çocukların yeri sokakta çalışmak değil, oyun oynamak, tatil yapmaktır. Sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmayın. Işıklarda çocuklara araçların camlarını sildirmeyin. Çünkü çocuklara iyilik yapmıyor, bir anlamda çocukların geleceğini karartıyorsunuz. Yoksul ailelere bizler gerekli desteği sağlamaktayız. Yoksulluğu bahane ederek, çocuklarını sokakta çalıştıran ailelere de şunu söylemek istiyorum. Eğer ekonomik anlamda bir sıkıntınız varsa bize başvurun size gerekli yardımda bulunalım.''

Açıklamanın ardından, yürüyüşe katılan çocuklar hatıra fotoğrafı çektirerek, yürüyüşlerini sonlandırdı.

100 ÇOCUKTAN 19'U İŞÇİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler