İran'da daha fazla özgürlük ve demokrasi çağrısı

İran muhalefeti, Mahmud Ahmedinejad'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin yıl dönümünde daha fazla özgürlük ve demokrasi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 10:25
Abone Ol google-news

Yeni bir baskı dalgasının önüne geçmek için gösteri düzenlemekten vazgeçen muhalefet liderlerinden Mehdi Kerrubi, ''Rejim özgür bir basın, özgür seçimler ve insan haklarına saygı yolunda gitmeli ancak olan bitenler bunun tam tersi'' ifadesini kullandı.

12 Haziran 2009'daki seçimlerle demokratik muhalefetin simgelerinden biri haline gelen eski meclis başkanı Kerrubi gibi bir başka muhalif, eski başbakan Mir Hüseyin Musevi de ''Rejim halkı susturdu, medyayı kapattı, geçen yıl gördüğümüz türden seçimler yaptı ve cezaevlerini doldurdu'' diye konuştu.

Musevi'nin eşi Zehra Rahnavard da ''Siyasi mahkumların koşulsuz salıverilmesi, basının özgürlüğü ve özgür seçimler düzenlenmesi asgari isteklerdir'' ifadesini kullandı.

Muhalifler, izin alınamaması üzerine yeni bir şiddet ve baskı dalgasını engellemek için taleplerini dile getirecekleri gösteriyi iptal kararı almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler