Davul zurnayla, kurbanlarla karşılanan doktor

Ağrı'daki özel bir hastaneden Adana'daki bir tıp merkezine transfer edilen kadın doğum doktoru, futbolcu transferlerini andıran törenle karşılandı. Üstü açık otomobille tıp merkezine gelen doktor için kurban kesildi, omuzlara alınarak tıp merkezi önünde tur attırıldı.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 10:49
Abone Ol google-news

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bir süre önce faaliyete geçen özel tıp merkezi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Hasan İpek'in göreve başlayacak olması dolayısıyla sıra dışı bir gün yaşadı.

Tıp merkezinin kurucularından Dr. Cumali Taktakoğlu ile aynı okuldan mezun olan ve arkadaşlıkları 33 yıldır devam eden Hasan İpek, arkadaşından gelen teklif üzerine Ağrı'da görev yaptığı hastaneden istifa ederek Adana'ya geldi.

Üstü açık spor bir otomobille geldiği tıp merkezinin önünde kendisi için düzenlenen törende heyecanlı anlar yaşayan Dr. Hasan İpek, muayene için gelen hastalar ve çevredeki vatandaşlardan gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Kurban kesilen, anlına kurbanın kanı sürülerek, omuzlara alınan doktor, bir süre tıp merkezi önünde tur attırıldı. Dr. İpek, daha sonra tekrar otomobiline bindirilerek, aynı araca alınan davul zurna ekibinin eşliğinde turunu sürdürdü.

Futbolcu transferlerini andıran törende konuşan İpek, devlet memurluğu görevinden emekli olduktan sonra kendi muayenehanesini de bir arkadaşına bırakarak gönüllü olarak Ağrı'ya gittiğini söyledi.

Ağrı'daki özel bir hastanede 16 ay görev yaptığını belirten İpek, şöyle konuştu: ''Adana'da sağlık müdür yardımcılığı da dahil olmak üzere birçok sağlık kuruluşunda görev yaptım. Emekli olduktan sonra da kendi isteğimle Ağrı'da konusunda uzman doktor olmadığı için bu kentteki özel bir hastanede çalıştım. Ağrı'da 700'den fazla ameliyat yaptım. Uzman kadın doğum doktoru olmadığı için oradaki hastalar daha önce Erzurum'a gidiyormuş. Transfer olduğum Adana'daki tıp merkezinin kurucusu arkadaşım Dr. Cumali Taktakoğlu'nun ısrarı üzerine bu kente gelmeye karar verdim. Şimdi burada hasta kabulüne başlayacağım. Taktakoğlu'nun, söz verdiği gibi beni davul zurna eşliğinde kurban keserek karşılamasından mutlu oldum. Sanki yeni mezun olmuş ve göreve yeni başlayacakmış gibi heyecanlıyım.'' Dr. Cumali Taktakoğlu da aynı fakülteden mezun arkadaşının, transfer teklifini kabul ederek gelmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Taktakoğlu, ''Hasan İpek'le tıp merkezimizde daha iyi bir enerjiyle hizmet vereceğimize inanıyorum. Kendisine karşılama töreni için verdiğim sözü yerine getirmekten de mutluyum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler