"PKK saldırılarından iğreniyoruz"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na ve Diyarbakır'da polis servis aracına terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılardan iğrendiklerini belirterek, ''Türk güvenlik güçlerinin bu terör örgütünün üstesinden gelmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 20:44
Abone Ol google-news

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Adıyaman'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Wilson, geçen hafta Aktütün Jandarma Karakolu'na ve Diyarbakır'da polis servis aracına terör örgütü tarafından düzenlenen silahlı saldırıdan iğrendiklerini söyledi.
''Türk güvenlik güçlerini desteklemek amacıyla elimizden geleni yaptık'' diye konuşan Wilson, şunları kaydetti: ''Türk güvenlik güçleri de askerleri de PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına ve diğer üstlerine karşı çok etkin bir mücadele vermektedir.
Ve yine üzülerek ifade edeyim ki ve öyle görünüyor ki PKK yine öldürücü bir güç olarak ve bu eylemlerini sürdürmeyi amaçlayan bir terör örgütü olarak karşımızda durmakta. Türk güvenlik güçlerinin bu terör örgütünün üstesinden gelmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Türk askeri güçlerinin de vermiş olduğumuz istihbari bilgileri doğru bir şekilde değerlendirebilmesini sağlayacağız.''

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani'nin yaptığı açıklamalara ilişkin görüşü sorulan Wilson, ''Benim için o demeçlerin önemi, PKK'nın tecrit edilmesine yönelik oluşudur'' diye yanıtladı.

Wilson, sözlerini şöyle sürdürdü:''Tabii ki terör olayları burada kabul görmediği gibi Kuzey Irak'ta da görmemektedir. Bu ortak tehlikeyi ortadan kaldırmak için bence Türk ve Iraklı yetkililerin ortak çalışması gerekmekte ve onun temelini oluşturmakta. PKK dahil olmak üzere Irak hükümeti bir çok tehdit ve terör eylemleriyle karşı karşıya. Irak'ın kuzey bölümündeki hareketleri çok açık kendilerini faal olarak görüyoruz. O nedenle ABD Türk Hükümetine son 11 ay içerisinde almış olduğu önlemleri kolaylaştırmaktadır. Bu düşmana karşı etkin çalışmaların ve mücadelelerin yapılması için bizim ortak çalışmalarımızın devam etmesi lazım.''

Büyükelçi Ross Wilson, Adıyaman programını yarıda kesmek zorunda kaldığını belirterek, konuşmasının ardından Ankara'ya döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler