Doğaya 200 keklik hediye

Mersin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Erdemli ilçesinde doğaya 200 kınalı keklik bırakıldı.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 11:51
Abone Ol google-news

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Halil Korkmaz, Sorgun, Toros ve Güneyli köylerinde doğaya kekliklerin bırakılması sırasında yaptığı konuşmada, bu hayvanların doğal yaşam alanlarındaki önemine dikkati çekti.

Yaban hayatının desteklenmesi çalışmaları kapsamında Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonu'ndan bu yıl 1000 keklik getirildiğini, son 5 yılda ise 3 bin 500 kekliğin doğaya bırakıldığını ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: ''Olumsuz çevre koşulları, bilinçsiz avlanma gibi sebeplerden dolayı ormanlarda keklik ve benzeri kanatlıların nesli azaldı. Bu yüzden tarım ürünlerini ve insan sağlığını tehdit eden zararlı hayvanlar çoğaldı. Yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını sağlamak için yürüttüğümüz çalışmalardan biri de kınalı keklikler. Bu keklikler, zararlı hayvanlarla mücadele de çok etkili olacak. Başta kene, çekirge ve kabuk böceği olmak üzere çeşitli zararlı hayvanlar keklikler tarafından avlanarak bertaraf edilecek.''

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ise çocukluğunda dağlarda keklik ötmelerini saatlerce dinlediğini, ilerleyen yıllarda nesilleri azalınca bu seslere hasret kaldıklarını belirterek, ''Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz sayesinde yılların özlemine yeniden kavuşacağız. Avcılarımızdan ve köylülerimizden isteğimiz doğaya bırakılan kekliklerimize sahip çıkmaları, onların çoğalmalarına yardımcı olmalarıdır'' dedi.

Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sorgun köyü muhtarı Ömer Kılıç da, ''Dağlara bırakılan keklikleri avlamak isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyelim. Bu çalışmalarından dolayı Doğa Koruma ve milli parklar Şube Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler