Festivalde ilk kez buluşan üçlü

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 38.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin klasikleşen bölümlerinden “Festival Buluşmaları”nın ilki bu akşam saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 12:32
Abone Ol google-news

Festivalin daha önce bir araya gelmemiş sanatçıları ilk kez buluşturduğu bu geleneksel konserde Kirill Troussov kemanıyla, Gülsin Onay piyanosuyla ve Antonio Meneses viyolonseliyle bir trio oluşturacak. İlk defa aynı sahnede buluşan üç usta sanatçı Chopin’den Tchaikovsky’ye uzanan bir repertuar dinletecekler.

Festival bu buluşmayla,Türk sanatseverin yakından tanıdığı Gülsin Onay, Yehudi Menuhin ve Wieniawski keman yarışmalarının birincisi Kirill Troussov ile dün gece Schumann ve Bach yorumlarıyla seyirciyi kendine hayran bırakan 1982 Tchaikovsky Yarışması altın madalyası sahibi usta viyolonselci Meneses’inin ilk birlikteliğine tanıklık olma fırsatı sunuyor.

Konser öncesinde Aya İrini Müzesi İç Avlu’da 18.45-19.30 saatleri arasında, Andante dergisi editörü Serhan Bali yöneteceği “Konsere Doğru” söyleşisinde,  konserin solistleri Kirill Troussov, Gülsin Onay ve Antonio Meneses müzikseverlerle konsere anlam katan bir sohbet de gerçekleştirecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler