Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün sözlerini manşetine taşırken, Hürriyet gazetesi ise '22 pırlanta ve 110 bin dolan' başlığını kullandı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 06:06
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Sözleri açıkça kaos çağrısıdır’


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Osman Can ile ilgili kararı vermeye yetkili ve görevli olan kişinin Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç olduğunu vurgulayarak, “Herhalde gerekeni yapar” dedi. Paksüt, “Eğer o ifadeler doğruysa bu bir kaos çağrısıdır. Hukukçulukla, Anayasa Mahkemesi raportörlüğü ile bağdaşmaz” diye konuştu.


HÜRRİYET

22 pırlanta ve 110 bin dolar


Emekli Komutan Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek, "22 parça pırlanta ile 110 bin dolarımı geri vermedi" diyen Sunahanım Güven'den davacı oldu, "Bu kadar değerli eşya ve parayı nereden bulduğunu açıklasın" dedi.


MİLLİYET

Yaşama sırası sende


'Mavi bebek' hastalığıyla doğan Retaj, İsrail'e kabul edilmeyince büyük bir seferberlikle Türkiye'ye getirildi. Şimdi gözler ondan gelecek iyi haberlerde.



VATAN

Askerin vedası


PKK'nın kahpe saldırısında 47 günlük eşi Pınar'ı kaybeden Teğmen Cumhur Akdağ gözyaşlarını içine akıttı. Sadece üç karafili, bayrağa sarılı tabuta bıraktı.



RADİKAL

Cepheleşmenin fotoğrafı


Yüzde 55.8'e göre Anayasa paketi 'demokratikleşme' demek, yüzde 44.2'ye göre 'sivil diktatörlük' adımı...'Ergenekon çetelerle mücadele' diyenler yüzde 55, 'Muhaliflere ceza' diyenler yüzde 45...



AKŞAM

Şura'ya bak


Çeteye yardım iddiasıyla yargılanan iki kıdemli emniyet müdürünün terfilerin ele alındığı bu yılki Polis Şura'sında, üyelik yaptığı ortaya çıktı. Şura, 107 polis şefini 'haklarında soruşturma var' diye terfi ettirmedi.


SÖZCÜ

Cenazeye bile gelmediler


PKK'nın balkonda öldürdüğü, Teğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar'ın cenazesine sadece askerler ve İzmir halkı katıldı.

 

HABERTÜRK

'Pişmanız ama özür dilemeyiz'


İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, Mavi Marmara gemisi baskını için konuştu: Özür dilemeyiz, asıl teröristler özür dilesin.



SABAH

'Tezel'den skandal


Ünlü müşavir Ali Tezel'e, eşini dövüp bıçakla yaraladığı iddiasıyla altı ay eve yaklaşmama cezası verildi.



POSTA

'Şehit gelin'e veda


Teröristlerin düzenlediği saldırıda ölen asker eşi 47 günlük gelin Pınar Akdağ'ın cenazesinde alışılagelmişin dışında bir tablo vardı. Şehit olan askerleri hep gözü yaşlı eşleri uğurlardı. Bu kez Teğmen Cumhur Akdağ eşini uğurlarken, "Herkese nasip olmaz karım şehit oldu" diye ağlıyordu.

 

BİRGÜN

Baraj yüzde 5


Kılıçdaroğlu, Birgün'e verdiği röportajda seçim barajı, sosyalist solla ilişkiler gibi pek çok konuya değindi.



TERCÜMAN

Bir fırça da AB'ye


Trabzon'da konuşan Başbakan Erdoğan Avrupa Birliği'ni çok sert sözlerle eleştirdi, "Kendilerine açıkça söylüyorum; Eğer Hristiyan kulübü değilseniz, Türkiye'ye AB'ye almak zorundasınız" dedi.


YENİ ŞAFAK

Diyarbakır'a sakın gelme


1 yıldır süren KCK soruşturmasının ardından mahkemeye sunulan iddianamede Deniz Baykal hakkında şok bir iddiaya yer verildi.



ZAMAN

Fotokopiden dava birleştirmenin hukuk tarihinde örneği yok


Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i 'görevi ihmal'de yargılanan Yargıtay'ın, diğer dava dosyasını görmeden, CD'lere bakarak davaların birleştirilmesini görüşme kararına tepki yağıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler