Seyahat seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Hey Travel Trends Pazarlama Direktörü Tunç Göz, tatil seçerken, havayolu, ekstra turlar ve otel kalitesine dikkat edilmeden alınan turlara başta düşük ücret ödeyip, ekstra turlar ve merkeze uzak otel sebebiyle sonradan ciddi harcamalar yapılabileceğini kaydetti.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 09:19
Abone Ol google-news

Hey Travel Trends Pazarlama Direktörü Tunç Göz, seyahat seçerken dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin yazılı açıklamasında, ilgili kurumlarca denetlenen ve kalite standartları açısından kendini kanıtlamış tur operatörlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Seyahat firmasının o bölgeye kaç yıldır tur gönderdiği, tur takvimi, yurt dışı seyahat ise vize sorumluluğu gibi bir çok etkenin göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret eden Göz, şu bilgileri verdi: ''Sonradan hak arayabilmek için seyahat acentesinin tur düzenlemeye yetkili olup olmadığı www.tursab.org.tr'den kontrol edilebilir. Kaliteli ve uygun fiyatlı tatil yapmanın ana prensibi ne satın alındığını analiz edebilmektir. Havayolu, ekstra turlar ve otel kalitesine dikkat edilmeden alınan turlara başta düşük ücret ödeyip, ekstra turlar ve merkeze uzak otel sebebiyle sonradan ciddi harcamalar yapılabilir. Gidilecek yer seçilirken, mevsime göre bölgenin hava koşullarını kontrol etmek ve ülkenin vize sorumluluklarına dikkat etmek sorunsuz bir tatil için çok önemli.''

Göz, seyahat ve tatil seçiminde doğru bilgilendirilmenin önemine dikkati çekerek, acenteye tüm detayların sorulması gerektiğini, tur firmasının seyahat dışında verdiği en önemli hizmetin misafirini doğru bilgilendirmek olduğunu anlattı.

Kanunlara göre, seyahat acentesi tarafından yurt içinde düzenlenen turlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylı bir rehberin bulunması gerektiğinin altını çizen Göz, bu hizmetin ödenen ücretin içinde bulunması gerektiğini, hizmet sunulmadığı takdirde acentenin, tüketiciye karşı sorumlu olduğuna işaret etti.

Göz, ''Tur satın alınıyorsa, iptal ettirme hakkı olup olmadığı, iptal etme halinde paranın geri ödenme koşulları dikkatlice incelenmeli. Satın alınan turun tüm makbuzları mutlaka saklanmalı'' uyarılarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler