"Abbas, Gazze ablukasının kaldırılmasına karşı çıktı"

Haaretz gazetezi, Beyaz Saray tarafından bilgilendirilen Avrupalı diplomatlara atfen Filistin Yönetimi Başkanı Abbas'ın, Başkan Obama ile görüşmesinde Hamas'ı güçlendireceği gerekcesiyle Gazze'ye uygulanan deniz ablukasının kaldırılmasını karşı çıktığını yazdı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 09:31
Abone Ol google-news

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'ın, geçen hafta ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede Hamas'ı güçlendireceği gerekçesiyle İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan deniz ablukasının kaldırılmasına karşı çıktığı bildirildi.

Haaretz gazetesi, Beyaz Saray tarafından bilgilendirilen Avrupalı diplomatlara dayandırdığı haberinde Mahmut Abbas'ın, Washington'da Barack Obama ile görüşmesinde deniz ablukasının kaldırılmasının Hamas'ı güçlendireceğini belirterek böyle bir adım bu aşamada atılmaması gerektiğini söylediğini kaydetti.

"Gazze filosu" ve ablukanın kaldırılmasının Abbas-Obama görüşmesinin ana konularını oluşturduğunu da belirten gazete, "Beyaz Saray tarafından görüşmelere ilişkin bilgilendirilen Avrupalı diplomatlar, Abbas'ın, Obama'ya, Gazze Şeridi'ne geçişlerin açılması ve kuşatmanın hafifletilmesi ancak, bunun Hamas'ı güçlendirmeyecek yöntemlerle yapılması gerektiğini vurguladığını söylediler" diye yazdı.

Görüşme sırasında Abbas'ın, ablukayı hafifleten önlemlerin, "Hamas için bir zafer" olarak sunulmaması amacıyla dikkatli ve aşamalı olarak alınmasını da istediği kaydedilen haberde "Avrupalı diplomatlar, Mısır'ın, İsrail, ABD ve Avrupa Birliği'ne, Gazze limanına girecek gemilerin denetlenmesi zorluğu nedeniyle deniz ablukasının kaldırılmasına karşı olduğunu net bir biçimde aktardığını söylediler" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler