"Siyasetin temeli namuslu olmaktır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasete girdik yedi göbeğimizi araştırıyorlar. Yedi değil, yetmişyedi göbeğimizi araştırmazlarsa namertler'' dedi

Yayınlanma: 13.06.2010 - 09:34
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya kent merkezinde konakladığı otelde sabah kahvaltı sonrası kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldikten sonra halka hitap etti.

Hamamözü'nün büyük güreşçiler yetiştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sizler iki büyük güreşçi yetiştirdiniz. Onlar dünyanın sırtını yere vurdu ama AKP'de Hamamönü'nün sırtını yere vurdu. Şimdi soruyorum sizlere temiz siyasetten yana mısınız? Mecliste kul hakkı yiyenlerin, kalpazanların, Ali Dibocuların olmasını istiyor musunuz? Söz verdiler, yapmadılar. Siyasetin temeli namuslu olmaktır, halka hesap vermeyi namuslu görev kabul etmektir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yapacaklarını söylediği zaman kendisine ''Bunları nasıl gerçekleştireceksin?'' diye sorduklarını ifade ederek, ''çok basit siz de CHP'ye oy verin görün'' karşılığını verdiğini anlattı.

Etnik kimliğin, dini inançların siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Siyasetin konusu, şeker pancarına kota uygulayanlardan, yolsuzluk yapanlardan hesap sormaktır. Biz 'siyasete giriyoruz' dedik, halkın çıkarlarını korumak için siyasete girdik. Bizim anlayışımızda siyasetten zenginleşmek yok. Halk zenginleştiği zaman biz ancak o zaman zenginleşiriz. Siyasete girdik yedi göbeğimizi araştırıyorlar. Yedi değil yetmişyedi göbeğimizi araştırmazlarsa namertler. Bizim boğazımızdan bugüne kadar haram lokma inmedi. Bundan sonra da inmeyecektir.''


"İlk sözümüz halk oldu"

Amasya Tamimi'nin yayımlanışının yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Kurutuluş Savaşında Atatürk ve arkadaşlarının imzaladığı Amasya Tamimi var. Orada ne diyor; 'Milletin makus talihini milletin azim ve kararlılığı yenecektir' diyor. Onun için bizim ilk sözümüz halk oldu, son sözümüz de halk olacaktır'' şeklinde konuştu.

Tüm yurttaşlardan seçimlerde CHP'ye oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, ''Ben biliyorum Recep Bey çiftçileri sevmiyor. Malum biliyorsunuz Mersin'de bir çiftçiye 'ananı da al git' dedi. Ben şimdi Hamamözü'ne sesleniyorum, seçim geliyor ananızı, babanızı, komşunuzu, halanızı, dayınızı kim varsa alın sandığa gidin. Halkın iktidarını gösterin" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Gümüş beldesinde geçerek esnafla bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

 


"Yeni bir Kurtuluş Savaşı başlatmak zorundayız"

Kılıçdaroğlu, Amasya ziyareti kapsamında Gümüşhacıköyü İlçesi'nde parti otobüsünden kendisini bekleyen yurttaşlara hitap etti. CHP olarak ne ezen ne de ezilen olacaklarını, insanca hak ve düzen için iktidara talip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz hükmetmeyeceğiz, halka hizmet edeceğiz. Bu hükümetin takkesi düştü keli göründü'' dedi.

Tekel işçilerinin 4C kapsamına alındıklarını, buna karşı çıkan işçilerin hak aramak için kış mevsiminde Ankara'da eylem yaptıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Tekel işçisini dövdüler, copladılar, biber gazı sıktılar, adına da 'hak ve demokrasi' dediler. Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu anlayıştaki hak ve demokrasi anlayışını al başına çal'' diye seslendi.

Alandaki gençlere işsizlik sorunları olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu, AKP'nin gençleri işsizliğe mahkum ettiğini söyledi.

Emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, hükümetin çıkardığı yasa nedeniyle emeklilerin milli gelirden pay alamadığını savunarak, bunun emeklileri ''ikinci sınıf vatandaş olarak görmek'' anlamına geldiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, ''8.5 milyon emekli Recep Tayyip Erdoğan'dan sandıkta hesap soracak'' ifadesini kullandı.


"Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek"

Kılıçdaroğlu, daha sonra Merzifon'a geçti. Burada bir buğday tarlasında biçerdöver kullanan Kılıçdaroğlu, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Daha sonra yurttaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, milletin derdini dinlemeye, derman olmaya geldiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''1 milyon doları olanın 2.8 milyon doları oldu. Bunlardan vergi de alınmıyor. Onlar bu durumdan memnun. Ama biz CHP olarak alın teri döken esnaf, çiftçi, emekli, memur yani memnun olmayan tüm kesimlerin oylarını istiyoruz. Halkla beraber iktidara koşuyoruz'' şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde politikalarını halktan, köylüden, çiftçiden yana oluşturacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''CHP iktidarında politikayı, politikacının cebi için oluşturmayacağız. Refah devleti yaratacağız, sosyal devlet olacağız. Sizlerle beraber üreten, çalışan bir Türkiye yaratacağız. Yoksulluğu, siyasi sömürü alanı olmaktan çıkaracağız. Halkın iktidarında sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onun için aile sigortası yapacağız.''

Ülkenin AKP'nin yanlış politikalarından kurtulması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Bugün yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşı başlatmak zorundayız'' dedi.

"Milliyetçilik, halkını korumaktır"

Kılıçdaroğlu, Merzifon'dan Suluova İlçesi'ne geçti. Burada yaptığı konuşmada da siyasette doğru söyleme dönemini başlatacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Üç kağıda son vereceğiz. Recep Bey, Tevrat'tan bahsediyor, 'yalan söylemeyeceksin, çalmayacaksın' diyoruz alınıyor. Bunlar 'durmak yok yola devam' diyorlar. Bu ne anlama geliyor? Durmak yok milleti yolmaya devam. Bir sloganları daha var, 'büyük düşün' bununla da malı büyük götürün demek istiyorlar. Milliyetçilikten bahsediyorlar, milliyetçilik kendi işçini, çiftçini, memurunu, halkını korumaktır. Sen gitmişsin başkalarıyla uğraşıyorsun. AKP'nin zemini kaydıkça Recep Bey'in ezberi bozuluyor. Hep beraber halkla beraber haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz.''

İktidara geldiklerinde çiftçiye ÖTV'siz mazot sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''(Başbakan nereden bulacaksın?) diyor. Sen yatlara, gemilere benzinde, motorinde ÖTV'yi kaldırırken aklına gelmiyor da çiftçiye gelince mi aklına geliyor?'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler