'Canlı bomba' hakkında soruşturma sürüyor

İstanbul’un Şişli ilçesinde dün çantasında 8.8 kilo patlayıcı ile yakalanan ve bombalı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen terör örgütü PKK üyesi kadınla bağlantısı olduğu iddia edilen 2 kişi Van'da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar İstanbul'a getirildi. Konuyla ilgili 4 kişinin daha gözaltında olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 08:21
Abone Ol google-news

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda dün Şişli'de üzerindeki 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan kadın teröristi İstanbul'a götürdükleri tespit edilen 2 kişi yakalandı.

Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, canlı bombayı Van'dan İstanbul'a götüren iki kişinin kimlik bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda Selimbey Mahallesi'nde dün gece geç saatlerde operasyon yapan ekipler, T.S. ve M.S.A. isimli 2 kişiyi gözaltına aldı.

Van'dan uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na sivil kıyafetli 4 polis eşliğinde elleri kelepçeli getirilen T.S. ve M.S.A, sivil plakalı polis minibüsüyle emniyete götürüldü.

Şişli'de dün 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanan hamile görünümlü kadına patlayıcıyı Van'da T.S. ve M.S.A'nın temin ederek götürdüğü belirlenmiş, Van'ın Selimbey ve Yalı mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonda bu kişiler gözaltına alınmıştı.

 

Soruşturma sürüyor

Şişli'de dün 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanan ve üzerinde ''Ayşe Şen'' adına düzenlenen sahte kimlik bulunan hamile görünümlü kadınla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, bu kişinin İstanbul'da evinde kaldığı H.İ. adlı kadın ile patlayıcıyı ulaştırdığı iddia edilen bir şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Patlayıcı maddeyi temin ettikleri ileri sürülen ve Van'da gözaltına alınan T.S. ve M.S.A'nın da İstanbul emniyetine getirilmesiyle birlikte gözaltındaki toplam 5 kişinin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler