Olimpik Gün Koşusu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 9 ilde gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu'nun Ankara ayağına 376 kişi katıldı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 12:05
Abone Ol google-news

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 205 ülkede kutlamalar organize edilirken, TMOK, bu kutlamalar çerçevesinde 9 ilde ''Olimpik Gün Koşusu'' düzenledi. Ankara'nın yanı sıra Trabzon, Van, Gaziantep, Adana, Eskişehir, Bursa, İzmir ve İstanbul'da da düzenlenen organizasyon ile sporu ve olimpiyatları tanıtmak, Türkiye'nin de olimpik hareketi desteklediğini, düzenlemeye talip ve bu yolda kararlı olduğunu, Türkiye'de de milyonlarca olimpik yurttaşın bulunduğunu göstermek amaçlanıyor.

Naili Moran Atletizm Sahası'ndan start alan koşu öncesi bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bağbaşı, olimpik gün kutlamalarının, olimpiyatların bugünkü durumuna gelmesini sağlayan Baron De Coubertin'in adını yaşatmak, olimpiyat felsefesini tüm dünyaya yaymak için her yıl 205 ülkede yapıldığını söyledi.

Türkiye'de 20 yıldır yapılan organizasyonda amaçlarının, olimpiyat düzenlemeye talip olan bir ülke olarak fair-play ve centilmenlik çerçevesinde sporun tüm güzelliğini yaşatmak olduğunu ifade eden Bağbaşı, ''Buradan bizi izleyenlere söylenebilecek en önemli şey olimpiyat felsefesini benimsemeleridir. Bunu zihinlerinde kabullenip, olimpiyat ruhunun ne olduğunu anlasınlar yeter'' dedi.

Bağbaşı'nın yanı sıra Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanı Alettin Çılgın da organizasyonda yer aldı.
Naili Moran Atletizm Sahası'ndan verilen startla yarışa başlayan katılımcılar, Ziya Ozan Yüzme Havuzu, Kazım Karabekir Caddesi, Tandoğan Meydanı, Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, Sporpark Sokağı ve Anıttepe 100. Yıl Yüzme Havuzu istikametini takip ederek 84. Cadde'de koşuyu tamamladılar.

Tişört ve katılım belgesi verilen yarışmacılar koşu boyunca toplam 3 bin 250 metre katettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler