TİM'in yeni yönetim kurulu belirlendi

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni yönetim kurulunu belirledi.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 13:16
Abone Ol google-news

TİM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TİM'in 3 Haziran'da gerçekleştirdiği 17'inci Olağan Genel Kurulu ardından yapılan ilk toplantıda 4 yıl süreyle görev alacak yeni yönetim kurulu belli oldu. Ankara'da yapılan genel kurula tek aday olarak giren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, genel kurulda yeni TİM yasasına göre oluşturulan 24 Sektörler Konseyi üyesi arasından, 12 kişilik yeni yönetim kurulunu belirledi. Yeni dönemde Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Ali Nedim Güreli, Ahmet Akbalık TİM Başkan vekilliklerine seçilirken Tahsin Öztiryaki Muhasip üye olarak görev yapacak. Yeni yönetim kurulu üyeleri ise Ömer Burhanoğlu, Adnan Dalgakıran, Eliya Alharal, Ahmet Keleş, Sinan Kızıltan, Mahmut Arslan, Ali Özinönü ve Murat Akyüz oldu.


İhracatı çok daha ileriye taşıyacak bir yönetim oluşturduk

İki buçuk ay süren demokratik bir seçim süreci yaşadıklarını ifade eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatını ileriye taşıyacak kuvvetli bir yönetim oluşturduklarını kaydetti. Büyükekşi şöyle devam etti:
"Son derece demokratik, bölgesel ve sektörel dengelerin çok iyi yansıtıldığı ve yaklaşık iki buçuk aylık bir dönem kapsayan seçimlerin sonunda Türkiye ihracatını çok daha ileriye taşıyacak kuvvetli bir yönetim kurulu oluştu. Dünya'da yeni bir küresel düzenin kurulduğu bir dönemde, Türkiye ihracatını daha ileriye taşıyacak yeni yönetim kurulumuz, Türkiye'yi 2023 yılı hedeflerine taşıyacak bir vizyonla hareket ederek ortaya çıkardığımız stratejik yol haritasını hayata geçirmek için çalışacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler