''Bir Kış Öyküsü'' yola çıkıyor

Ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in Kürtçe olarak sahnelediği ''Bir Kış Öyküsü'' aldı müzikalin turneye çıkacağı bildirildi.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 12:59
Abone Ol google-news

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 26 hafta kapalı gişe oynadığı, ünlü tiyatrocu Haldun Dormen'in yönettiği, Kürtçe olarak sahnelenen ''Bir Kış Öyküsü'' oyununun, Viranşehir, Nusaybin ve Van turnelerine çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, Şehir Tiyatrosu'nun 35 kişilik oyuncu kadrosuyla, 23 Haziran Çarşamba günü saat 20.00'de Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 24 Haziran'da Nusaybin'de, 1 Temmuz'da ise Van Belediyesi'nce düzenlenen festival kapsamında Van'da sahneleneceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe de, yaptığı açıklamada, oyunun 20 binin üzerinde seyirci tarafından izlendiğini, ilk Kürtçe müzikal olması açısından çalışmanın ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle turne yapılıyor. İlk etapta, Van, Viranşehir ve Nusaybin'e gideceğiz. Daha sonra Mersin, Adana, İzmir İstanbul ve Ankara'ya gitmeyi planlıyoruz'' dedi.

Cevat Fehmi Başkut'un ''Buzlar Çözülmeden'' adlı eserinden Haldun Dormen ve Kemal Uzun tarafından uyarlanan ''Bir Kış Öyküsü'' müzikali, ''Çirokeke Zivistane'' adıyla Kürtçe olarak sahneleniyor.

Müzikalde zor kış koşulları nedeniyle yolların kapanmasından dolayı dünyadan kopan bir kasabaya, yeni bir kaymakamın atanmasıyla gelişen trajikomik olaylar konu ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler