ADD'nin 11. Olağan Kongresi yapılıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 11. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde yapılıyor.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 15:20
Abone Ol google-news

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan, başkan adaylarından Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan, Türkiye'nin halletmesi gereken çok ciddi sorunları olduğunu, Cumhuriyet'in Atatürk'ten sonra verilen tavizlerle ''bölücü ve gerici'' tehlikeyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

''Bölücü ve gerici'' tehlikenin dış mihraklar tarafından desteklendiğini ifade eden Çölaşan, ''AB'ye ve ABD'ye kızmam, onlar işlerine geleni yapıyorlar. Ben içerideki işbirlikçilere kızarım. Türkiye kendi menfaatlerini gütmek zorunda'' diye konuştu. Çölaşan, delegelerden, Türkiye'nin her yanını gezip ''Atatürk'ü anlatmalarını'' istedi.

Başkan adayı Atilla Sav da ''tam bağımsız Türkiye için ABD, AB ve İsrail karşısında Mustafa Kemal Atatürk gibi dik durulması gerektiğini'' vurgulayarak, Türk milletinin bunu gerçekleştirebileceğini söyledi.

Diğer başkan adayları Alparslan Işıklı ile Hüseyin Emre Altınışık da birer konuşma yaptı.
Yaklaşık bin delegenin oy kullanacağı genel kurulda, başkan ile yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler