"Girilen yol, PKK'nin emellerine hizmet ediyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Başka başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelerinin Türk milletini bir adım ileri götürmeyeceği açıktır. Bunun tek çözümü, sorunlara Türkiye'den bakmakla geleceği Türkçe okumakla ve Ankara'yı başkent yapan vizyonla dünyaya bakmakla mümkündür'' dedi.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 14:31
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bostancı Gösteri Merkezi'nde İstanbul Ülkü Ocaklarınca düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, acımasız küresel projelerin insani değerlerle bağını kopardığını ifade etti.

Parçalı devlet yapısı...

Yeni dünya düzeninde emperyal emellerin, demokrasiyi kullanılarak yapıldığını ifade eden Bahçeli, ''Türk milleti içinden yeni milletler çıkartmaya ve çok milletli ve parçalı bir devlet ve toplum yapısına doğru hızla gidilmektedir. Bu gidişat ve tırmanan tehditler toplumun kırılma noktasına yaklaşmakta olduğunun uyarılarını vermeye başlamıştır. Milli bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, 'sözde demokratikleşme, çok kültürlülük, alt kimliklerin tanınması ve ana dilde eğitim' gibi kavramlarla çözülme sürecine sokulmuştur'' diye konuştu.

Bahçeli, tarihin en köklü milletlerinden olan Türk milletinin, kendi kimlik ve kişiliğiyle başı dik ve onurlu bir seviyeye ulaşmak için yeni bir atılım yapmak durumunda olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Başka başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelerinin Türk milletini bir adım ileri götürmeyeceği açıktır. Bunun tek çözümü, sorunlara Türkiye'den bakmakla geleceği Türkçe okumakla ve Ankara'yı başkent yapan vizyonla dünyaya bakmakla mümkündür. Türk milletinin, tarihe damgasını yeniden vurmasının yolu ise milli değerlerini sahiplenmesi ve özümsemesinden geçmektedir.''

''Yegane güç kaynağımız Türk milletinin şaşmaz sağduyusudur'' diyen Bahçeli, Türk milletinin henüz son sözünü söylemediğini ifade etti.

Bahçeli, salondaki gençlere ''Sizlere yürekten inanıyor ve güveniyorum ki, Türk milletinin birliğinin, dirliğinin ve huzurunun bozulmasına, milli dayanışma ve kardeşlik ruhunun yara almasına, milli kimliğinin tasfiye edilerek kimliksizleştirilmesine, etnik kökenlere göre ayrıştırılarak parçalanmasına alet olmayacaksınız, izin vermeyeceksiniz, tuzağa düşmeyeceksiniz. Birkaç hain istiyor, birkaç gafil kışkırtıyor, birkaç işbirlikçi de alkışlıyor diye kardeşlikten taviz vermeyeceksiniz'' diyerek seslendi.
 

Aynı emeller

Devlet Bahçeli, konuşmasında şunlara yer verdi:

''Geride kalan yıllarda ülkemizi böldürmemek, kardeşliğimize fesat sokmamak için hainlere karşı dik durdunuz. Bunları biliyorum. Ama şimdi aynı hesaplar daha sinsi yaklaşıyor, aynı emeller içten içe sizlere de yanaşıyor. Adına 'açılım' deniyor, 'demokratikleşme' deniyor, maskeleniyor. Aman dikkat ediniz. Girilen yol, PKK'nın emellerine hizmet edecektir. Oyunu görünüz. Bu gidişatla Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı tasfiye edilecektir. Uyanık olunuz. Zalim ile mazlum, katil ile maktul, mağdur ile gaddar, cani ile şehit, katil ile gazi, aynı kefeye konulmuştur, değerler karıştırılmıştır.''

Konuşmasında geçmişte aldığı dersleri unutanlara da seslendiğini ifade eden Bahçeli, ''Milletimin ayağa kalkışını hatırlamayanlara sesleniyorum; işbirlikçi bir yönetimin varlığı sizi umutlandırmasın. Türk milleti bir avuç teslimiyetçiden ibaret değildir. Sakın aldanmayın, yanlış hesap yapmayın'' dedi.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar da yaptıkları eğitim programları hakkında bilgi vererek, Gençlik Eğitimleri sayesinde daha çok okuyan ve düşünen gençlik oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıda İstanbul Ülkü Ocakları Eğitim Projesinden mezun olanlara plaketleri de verildi. Toplantıya TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Celal Adan ile çok sayıda partili katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler