"Höyt dediklerinde gitmedik"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendilerine 'höyt' denildiği zaman gitmediklerini söyledi.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 17:07
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' ikinci etabı çerçevesinde, Sultanbeyli Büyükşehir Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 8 yılda iyi bir noktaya geldiğini söyledi.
Demokrasideki gelişmelere değinen Arınç, Anayasa'nın da artık sivil bir Anayasa olmaya doğru gittiğini ifade etti.

Siyasi istikrarla orantılı olarak ekonomik istikrarın da sağlandığını ifade eden Arınç, ''8 yıl içerisinde çok mesafe aldık, çok güçlü adımlar attık'' dedi.

Türkiye'nin her tarafına en kısa sürede ulaşmanın artık mümkün olduğunu söyleyen Arınç, her yerde havaalanları olduğunu, en azından yakın bir şehre uçakla gidebilmenin mümkün olduğunu kaydetti. Muş'a, Ağrı'ya uçakla gidilebildiğini, Şırnak'a havaalanı yapıldığını dile getiren Arınç, ''artık Türkiye'de uçulmadık yer kalmayacak'' diye konuştu.
Küçük gövdeli pervaneli uçakların da Türkiye'ye gelmeye başladığını söyleyen Arınç, iktidarları döneminde 9 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 15 bin kilometre bölünmüş yolu bitirmeyi de hedeflediklerini söyledi.

Hızlı trenin de 10 yıl önce hayal bile edilemediğini belirten Arınç, 'ana yurdu dört baştan demir ağlarla ördük', dendiğini ama demir yollarında merkep süratinde gidilebildiğini, hızlı trene de AKP döneminde ulaşılabildiğini kaydetti.

Sağlanan araçların, yapılan köprülerin, açılan eğitim kurumları ve hastanelerin, vatandaşlar için yapılan hizmetler olduğunu ifade eden Arınç, ''devletin asık yüzlü, asık suratlı olarak hatırlanmadığını'' belirterek, ''Siyaset ve hükümet vatandaşa hizmet eksenli olmalıdır'' dedi.

Geçmiş dönemde siyasetin yıpratıldığını, siyasi kavgaların bir türlü sona ermediği o dönemde ekonomik krizlerin meydana geldiğini, sağ-sol, Türk-Kürt, Alevi-Sünni kavgaları olduğunu vurgulayan Arınç, bu hastalıkların dışarıdan Türkiye'ye sokulduğunu ve o dönemde can almaya devam ettiğini söyledi.

Arınç, 2001 yılında AKP'nin kurulduğunu, 1950 seçimlerinden sonra en yüksek oyla iktidara geldiğini hatırlatarak, 2002'deki başarının ardından önlerine bir çok engeller çıkarıldığını, ama milletin desteğinin hep kendileriyle olduğunu dile getirdi. 2004 yerel seçimleri ve 2007'deki genel seçimlerde de AKP'nin en yüksek oylarla yeniden iktidara geldiğini belirten Arınç, 2009 yerel seçimlerinde de diğer partilerin AKP'ye karşı birleştiklerini ve bazı yerlerde birbirlerinin adaylarına oy verdiklerini anlatarak, parti olarak yine de belediyelerin yüzde 70'ini aldıklarını kaydetti.

''8 yıldan beri AK Parti'nin bu gücünü herkesin alkışlaması, takdir etmesi lazım'' diyen Arınç, AKP'nin seçim, sandıkla iktidara geldiğini belirterek, kendilerinin ''Ordu CHP = İktidar, Yargı CHP = İktidar'' gibi bir formülünün bulunmadığını söyledi.

Arınç, kendilerine 'höyt' denildiği zaman gitmediklerini, bir gece yarısı bildirisiyle, ''Bu işi beğenmedik'' denildiğinde ''Ben de senin yaptığını beğenmedim'' diyebildiklerini, bu yüzden milletin güvenini ve oyunu aldıklarına dikkat çekti.

İktidarları döneminde büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Arınç, , meşru hükümeti devirmeye çalışan mihrakların Balyoz, Kafes gibi darbe hikayelerini gazetelerden okuduğunu ifade etti.

Arınç, hizmetlerinde bir aksilik olursa milletin kendilerine oy vermeyeceğini, o zaman kabahati kendilerinde arayacaklarını belirterek, ''Ama bugün şu anda Türkiye'de hangi ankete bakarsanız bakın, AKP'ye olan destek hiç bir ankette yüzde 40'tan aşağı değildir ve bizimle yarıştığını söyleyen parti ile arasında 18 puan fark var'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon